Sellest hoolimata on juba lähitulevikus oodata HTC One'ile mudeliuuendust, mis kannab suhteliselt rutiinivaba nime – All New HTC One, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Täpsemalt peaks HTC uus au ja uhkus astuma rahva ette juba 25. märtsil Londonis (nagu näha pressimaterjalil ülaloleval fotol).

Kui Täitsa Uue HTC One'i (töönimega M8) tehnilise poole pealt on esialgu vaid kuulujutud 5-tollise Full HD ekraani, neljatuumalise Snapdragon 800 protsessori ja Android 4.4 KitKati kohta, siis internetti imbunud fotodel võib näha, et telefoni tagaküljel on ühe asemel kaks kaamerat.

Ekraanikaameraga kokku kolm kaamerat on vaieldamatult märgiks HTC keskmisest suuremast pühendumisest fotograafiale.

Kuigi HTC ise pole kaameraküllust ise kommenteerinud, on vidinafriigid lahendanud nn duokaamera saladuse.

Üks põhjus on moodne muudetava teravussügavuse ehk muudetava fookuse efekt, millega võivad juba kiidelda Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 ja LG G Pro 2 ning esimesena muidugi Nokia lipulaevad koos oma rakendusega Refocus.

Eelmainitud kaamerad udustavad fotode tausta nõnda, et kaamera teeb pildistatavast objektist kiirelt kaks fotot – ühe uduse ja teise terava – ning seob need siis üheks kokku.

HTC kasutab sellise fotopaari tegemiseks kahte kaamerat – see tähendab, et need kaks fotot saab teha täpselt üheaegselt ja nii saab kasutada näiteks ka pikemaid säriaegu.

Teiseks duokaamera kasutusvõimaluseks saab ilmselt olema 3D-efekt. HTC on seda katsetanud juba varem oma HTC Evo 3D juures, kuid paraku ebaõnnestunult. Uute 3D-televiisorite levik aga võib lubada kunagi kiratsenud tehnoloogiale uuemat hingamist.

Kuigi HTC poolt kasutuselevõetud UltraPixel-tehnoloogia pole fotohuviliste seas kuigi laialdast populaarsust võitnud, on sellel oma kindel austajaskond. Kindlasti tekib fanclub ka duokaamerale.

See, kas kaks tagakaamera jääbki vaid HTC mänguasjaks või leiab kopeerimist ka konkurentide poolt, on juba tarbijate kätes.