Need on üldist kvaliteeti ja tehnilisi näitajaid arvestades hea hinnaga (eriti USAs) ja saavad opsüsteemi-uuendusi palju rutem kui enamus Androidi-seadmetest.

Värske veebikõlaka põhjal otsustasid Google'i esindajad Nexuse siiski juba mõne tegevusaasta järel "pensionile" saata – et keskenduda uuele projektile Silver.

Tegevuskava jääb üldjoontes samaks. Tehnikatootjaid ja operaatorfirmasid kutsutakse väljastama tippklassi-telefone, mis vastaksid Google'i poolt seatud standardile.

Silver on loodud paljukajastatud Androidi "killustatuse" probleemi vähendama. Eri seadmed pakuvad nimelt väga erinevat Androidi-kogemust, sest ei saa kasutada alati uusimat opsüsteemi-väljalaset, või saabub see viivitusega.

Silver saab olema nagu eliit-Nexus, millega seotud telefonides on alati uus (kui mitte uusim) Android ja tehnikatootjad või operaatorid ei lisa enam nii palju bloatware'i ehk triviaalseid reklaamimaigulisi rakendusi, mis kasutajad ei armasta.

Lisaks hakatakse programmi raames turustama korraga ainult viit seadet ja neid müüakse pärispoodides, mitte veebis.

Eelnev peaks edastama maailmale sõnumit: "Androidi-telefonid on siin. Need viis on parimad, mida osta saab!"

Kas Silver-telefonid saabuvad hea hinnaga nagu Nexused ja kas Google on nõus bloatware'i vähendamise nimel tootjatele ja operaatoritele piisavalt palju maksma, saame näha. Esialgu põhineb ju kogu see lugu kõlakatel.

Uudise lõpus (osas LOE VEEL) leiate ülelugemiseks Fortes ilmunud Nexus-seadmete arvustusi ja muid lugusid.