Mõlema süsteemi koodis on SSL ehk turvasoklite kiht kaitsmata. Turvaviga annab kurikaelale võimaluse seadmele ligipääsu saada, vahendab Kiip.ee.

Praktiliselt toimib rünnak nõnda, et veebilehele laaditakse pahavara, mis kogub külastaja seadmelt informatsiooni nagu paroolid ja kasutajanimed.

Turvaviga oli mõlemas süsteemis üle 18 kuu ning selle põhjustas valesti kirjutatud kood. Sisuliselt unustas süsteemi programmeerija ühe koodijupi sulgeda.

Veale pööras tähelepanu Google'i insener Adam Langley, kes hakkas Apple'i iOSi värskeimat süsteemiuuendust lähemalt uurima.

Tänaseks päevaks on Apple kasutajateni edastanud uuendused iOS 7.0.6 ja 6.1.6, kust on mainitud turvaviga likvideeritud.

Reutersile antud kommentaari kohaselt kavatseb Apple peagi väljastada uuenduse ka OS X-i tarbeks (ehk Mac-arvutitele).

Puust ja punaselt: kui sinu iPhone, iPad või iPod Touch pakub uuendust iOS 6.1.6 või 7.0.6, siis installeeri see kibekiirelt!

[HILJEM LISATUD] Kiip.ee: Kui veel eile olid Apple'i operatsioonisüsteemi OS X-i kasutajad ohus, siis juba täna saavad Macide kasutajad kergemalt hingata.

Õunafirma võttis kätte ning parandas möödunud nädalal avastatud SSLi turvavea. Viga seisnes vigases koodis ning see mõjutas OS X Lioni, Mountain Lioni ja Mavericksi kasutajaid.

Eile väljastatud 10.9.2 versiooniuuenduse käigus parandati lisaks turvaveale mitmeidki teisi pisivigu.

NB! Kui sa kasutad mõnd Maci, siis kontrolli oma süsteemi turvalisust veebilehe gotofail.com abil. Kui su arvuti on ohus, siis installeeri kiirelt tarkvarauuendus!