Tippklassi disainiga seadme loomisele kulus Samsungi disaini- ja
tehnikaspetsialistidel enam kui 33 000 töötundi - 9000 neist kulus disaini- ja 24 000 arendustööle. Põhikomponendid nagu LCD-ekraan, klaviatuur, emaplaat, juhtmed, ventilaatorid ja aku on kohandatud täpselt selliseks, et need mahuks 9. seeria lamedasse ühekordse kestaga korpusesse.

Korpuse tehnoloogia MaxScreen muudab raami väikeseks ja samal ajal suurendab see ekraani kuni tolli võrra. Nii on Samsungi uue 9. seeria seas maailma kõige õhem ja kompaktsem 15-tolline tippklassi sülearvuti, millel 14-tollisesse korpusesse paigutatud ere 15-tolline ekraan. 9. seeria sülearvuti on tõeliselt lame, vaid 14,9 mm paksune ja kaalub kõigest 1,59 kg - seda ülimalt lihtne kaasas kanda. Nii on 15-tolline 9.seeria Samsungi sülearvuti ligi 50% kompaktsem kui teised samasuure ekraaniga õhukesed ja kerged kaasaskantavad arvutid.

Mineral Ash Blacki tooni põhikorpus ja loomulikult mati alumiiniumi värvi küljed loovad üllatava kontrasti. Sellise visuaalse täiuslikkuse saavutamiseks on uus 9. seeria läbinud liivajugatöötluse, mis tagab lisaks sõrmejäljekindla kasutuspinna.

Sülearvuti võimsuse ja jõudluse tagavad 2. põlvkonna Intel® Core(TM) i5 protsessor, kuni 4GB/8 GB mälu ja 128 GB pooljuhtketas (SSD). Tänu Samsungi kiirlahendustele (Fast Solution) kulub uue 9. seeria süleri käivitamiseks 9,8 sekundit, samas kui Fast Start tagab 1,4 sekundilise kiirkäivituse puhkerežiimist ning veebisurfamine on kaks korda kiirem. 9. seeria 15" mudeli aku kestab kuni 10 tundi.

180% heledam, peegeldumisvastase kaitsega HD+ SuperBright Plus ekraan tagab selge pildi ka õues. MaxScreen (+ 1 tolli) ja lai, 160-kraadine nurk muudavad vaatamise väga mugavamaks. Automaatsensoriga ekraan ja taustavalgusega klaviatuur kohanduvad ümbritseva valgusega, pakkudes kasutuslihtsuse suurendamiseks optimaalset heledust, isegi väga pimedas või -eredas keskkonnas.

Suur mitmikpuudutusega puutepadi võimaldab kasutajatel oma liigutusi paremini juhtida. Klaaskate ja pildisensor võimaldavad sülearvutit stiilselt ja mugavalt kasutada. See toetab 21 liiki liigutusi (nt pigistus, löök ja pööramine), võimaldades koos täiustatud 3D-kujutise sensoriga keerukat ja intuitiivset navigeerimist.