Arconic on värskelt loodud ettevõte, mis tegeleb materjaliteadustega. Nende ajalugu on pikk ja väärikas, ulatudes tagasi 19. sajandisse. Arconic on võrsunud The Aluminum Company of Americast (tänasel päeval Alcoa), mille saavutuste seas on muuhulgas vendade Wrightide esimese lennuki alumiiniumosade valmistamine, esimese sõiduautole mõeldud alumiiniumvelje tegemine, koostöö Apollo 11 missiooniga ja palju muud. Arconic loodi alles eelmise aasta novembris ja selle sihiks on nende endi sõnul muuta seda, kuidas me lendame, sõidame ja ehitame.

Esimesed sihid on sõna otseses mõttes kõrged. 4,8 kilomeetri kõrgune pilvelõhkuja, mis nende ideena tulevikus kerkida võiks, on ehitatud nii sellistest materjalidest, mis on juba turul kui ka sellistest, mida alles arendatakse. Kõrghoone välissein oleks valmistatud materjalist nimega EcoClean, mis on võimeline heitgaase endasse imema ja maja on varustatud rõdudega, mida on võimalik hoonesse sisse tõmmata.

ScienceAlert vahendab, et torn on osa ettevõtte suuremast kampaaniast nimega The Jetsons - see on viide 1962. aasta multifilmile, mille tegevus toimub aastal 1962. Arconicu teadlased panid futuroloogidega pead kokku, et mõtiskleda, missugused tehnoloogiad 45 aasta pärast igapäevases kasutuses olla võiksid.

Üks neist on EcoClean, spetsiaalne komposiidist välisseina kattepaneel, mis aitab hoonetel ümbritsevat õhku puhastada. See tuli välja juba viis aastat tagasi. EcoClean teeb koostööd valguse ja veeauruga, mis reageerivad kattematerjalis sisalduvate kemikaalidega. Tulemusena tekivad aatomid, mida nimetatakse vabadeks radikaalideks - neil on paaritu arv elektrone ja need on tavaliselt väga suure reaktsioonivõimega. Need vabad radikaalid reageerivad õhus sisalduvate saasteainetega ja lammutavad saaste osakesteks, mis hoone seintele kogunevad ja sealt koos mustuse ja tahmaga maha kooruvad. Tulemuseks on puhtam õhk ja puhtamad hooned.

Lisaks on Arconic välja töötanud tehnoloogia nimega Bloomframe, mis on mootoriga varustatud aken, mille saab vähem kui minutiga rõduks muuta. Bloomframe peaks ülemaailmselt saadaval olema lähitulevikus.

Ning kõrgus: Arconic ütleb, et võtmeks on uudsed 3D-prinditud materjalid, tänu millele võiksid hooned kõrguselt vabalt peaaegu viie kilomeetrini küündida. Paljud tänased materjalid ei peaks tugevatele tuultele ja viie kilomeetri kõrgusel valitsevatele kliimatingimustele vastu.