Isegi huvitavam, et Kindle'ile mõeldud e-raamatud müüsid Amazonis e-poes esmakordselt rohkem kui paberist raamatud, täpsemalt kõvakaanelised, mis on teadupärast üldiselt kallimad kui pehmekaanelised.

Kui palju rohkem? Amazon ütleb nii: viimase kolme kuu jooksul müüsid nad USAs iga 100 kõvakaanelise kohta 143 Kindle'i raamatut. See vahe aina suureneb. Möödunud kuul oli sama suhtarv juba 100/180.

See käib kogu Amazoni raamatuäri kohta USAs ja arvestab ka kõvakaanelisi, millel pole kõrval Kindle'i versioone. Samuti pole siia arvestatud tasuta Kindle'i raamatuid, või vahe oleks isegi suurem.

Amazon müüs 2010. aasta esimesel poolel kolm korda rohkem Kindle'i lugemisvara kui 2009. aasta esimesel poolel. E-raamatuid on saadaval juba üle 630 000, millest üle 510 000 maksavad 9,99 dollarit või vähem. Apple'i iBookStore on kulukam. Amazonil on lisaks ligipääs enam kui 1,8 miljonile tasuta raamatule, millele ei kehti autoriõigused (pärinevad varasemast kui 1923. a.)

Nüüd leidub juba viis autorit, kelle Kindle'i raamatuid on müüdud üle 500 000 koopia: Charlaine Harris, Stieg Larsson, Stephenie Meyer, James Patterson, Nora Roberts.

Kindle on lugemiseks hea, aga pakub kõigest väikese valiku Apple iPadi võimalustest (isegi Amazon tõstab seda esile). Võib kahtlustada, et nt 99 dollarile pidama jääv järgmine hinnalangus saabub juba tänavu.

Amazon on ka piisavalt taibukas, et pakkuda oma Kindle'i tarkvara seadmetele nagu iPad, iPhone ja Androidi telefonid. See aitab tagada, et nad püsivad raamatumüügi äris ka siis, kui Kindle peaks marginaalseks tegijaks jääma.