Ülalolev video on kahtlemata huvitav, sest see on esimene kord, kui näeme kõiki erinevaid iPhone'e kiirustestis rindu pistmas. Täpsemalt võrdluses, kui ruttu need käivituvad ja välja lülituvad.

Test pole kuigi ulatuslik, sest kiiruseid saaks võrrelda veel mitmeski tähtsas aspektis, aga vähemalt saate kolme minutiga vaadatud ja muude tähtsate asjadega edasi tegeleda.

Nagu arvata, on kiirused väga erinevad. Muuseas selgub, et iOS 6 või isegi vanemat Apple'i opsüsteemi kasutavad telefonid lülituvad rutem välja kui iOS 7 kasutavad mudelid.

Algupärane iPhone samuti buudib üles rutem kui 4, 3GS ja 3G. Kõik telefonid jooksutavad uusimat saadavalolevat tarkvara, nii et pole ime, kui 4 siin iOS 7ga natuke jänni jääb.

Kokkuvõttes võib öelda seda, mida tehnikahuvilised niigi teadsid: iPhone saab igal ringil vingema riistvara, aga sellise edasimineku nullib suures osas uuem, ressursinõudlikum tarkvara.

Nii et iPhone 5 vahetamine 5s'i vastu (või iOS 6 asendamine iOS 7ga iPhone 4 puhul) pole tegelikult ajaga kaasaskäimise hinda väärt.

[HILJEM LISATUD] Uusimad iPhone'id ehk mudelid 5s ja 5c jõuavad Eestimaal müügile juba selle nädala jooksul!