Esmalt tahvelarvutist, mille pilt on selles uudises ka eraldi aukohale tõstetud.

7tollise ekraaniga tahvel ilmub müügile veebruaris ja lääne tehnikafänn teab seda teises vormis, Samsung Galaxy Tabi nime all.

Muutunud pole ainult nimi ja välimus, vaid osaliselt ka sisu. Põhilised näitajad on samad (näiteks 1024 x 600 resolutsioon, 512 MB muutmälu, sööb micro-SD kaarte, veebikaamera), aga SMT-i9100 ei paku enam 3G-sidet ja lisab ühtlasi KDDI ametlikke rakendusi.

Samsungi pakutavast 16 või 32 GB välkmälust on alles miskipärast ainult 4 GB, aga vähemalt saavad jaapanlased dokkjaama ja mobiiliruuteri sama hinna sees. Ee... hinda ei tea veel.

Telefonist on meil aga uudise lõpus kolm pilti.

Nimi on X-Ray, disainijaks Tokujin Yoshioka, ja see esindab KDDI brändi iida, mis paistabki silma uhke disaini poolest.

Punase, sinise või musta seadme kujul saadaval X-Ray suur tõmbenumber on läbipaistev korpus, mis ei jäta midagi fantaasia hooleks nagu Engadgeti ajakirjanik vaimukalt märkis.

Tehnilistelt näitajatelt on see kallima otsa Jaapani nutitelefon nagu teisedki: 1-Seg teletuuner, NFC maksed, 8megapiksline kaamera, QSD8650 Snapdragoni protsessor, GSM-raadio, 7 x 102 piksline teksti keriv LED-alaekraan teadetele.

Hind ja ilmumisaeg pole veel teada. Aga seda on nagunii mõtet osta vaid Jaapanis. Teised lihtsalt imetlegu toredaid asjakesi.