Swedbank andis esmakordselt teada teenuse lähiajal klientideni jõudmisest selle aasta sügisel. Siiani pole Apple Pay teenust ühegi suurema Eesti panga kliendina kasutada saanud, kuid seda on pakkunud pangandusettevõtted Monese, N26 ja Revolut. LHV on samuti viidanud, et töötab selle kallal, et oma kaardid Apple Pay teenusega siduda.

Apple Pay'd on võimalik kasutada kõikide pangaterminalide puhul, mis viipemakseid toetavad. Selleks on vaja lisada toetatud kaart (näiteks Swedbanki oma) enda Apple Wallet digitaalrahakotti ning seda saabki kasutama hakata.

Kuidas täpselt Apple'i telefoni või kellaga maksta?

Uutel iPhone'idel (uuem kui iPhone X) on pärast kaardi rahakotti lisamist selleks vaja kaks korda vajutada küljel asuvat lukustusnuppu ning seejärel näidata oma nägu (juhul, kui kasutad näotuvastust) või sisestada oma parool.

Vanemate telefonide puhul peab kaks korda vajutama kodunupule, kus asub sõrmejäljelugeja ning seejärel saab kaarti valida. Alternatiiviks on ka telefonile terminalile lähedale asetamine ning seejärel lastakse kasutajal kaart valida. Seejärel on vaja terminalile uuesti telefoni viibata, et makse sooritada.

Apple Watchiga makstes on vaja enne makset kaks korda vajutada selle küljel olevale nupule ning kell seejärel terminali vastu panna.