Paljudes piirkondades ületab turuhõive juba 100 protsendi piiri, see tähendab, et ühendusi on inimese kohta rohkem kui üks.

CCS Insighti mobiilianalüütik Ben Wood kommenteerib, et mobiiltelefon võib olla kõige kiirestisigivam tarbijaseade planeedil.

"Võtame näiteks ainult 1987. aasta Suurbritannia, mil esimesed mobiilifirmad alustasid tööd. Siis ennustas tööstuse tundja, et riigis kujuneb piiriks 10 000 telefoni. Nüüd paistab, et oma mobiiltelefon on igal täiskasvanul, lapsel ja koduloomal, sest Suurbritannias müüakse aastas 30 miljonit seadet."

Nelja miljardi ühenduse piir täitus 2008. aasta lõpus. Wireless Intelligence ennustab, et 2012. aasta keskel on ühendusi kuus miljardit.

Vaikse ookeani Aasia regioon (kaasa arvatud Hiina ja India) on peamine kasvuala, seal asub 47% kõigist mobiiliühendustest.

"Viis miljardit tähendab, et maailmas on telefone kolm korda rohkem kui arvuteid. See seade on lisandunud ühiskonna struktuuri, olgu siis oma BlackBerryga uinuva teismelise tüdruku näol või Aafrika küla põllumehe näol, kes püüab välja selgitada uusimaid viljahindu," kommenteerib Wood.

1994. aastast on maailmas müüdud üle 10 miljardi mobiiltelefoni, neist 3,4 miljardit ainuüksi Nokia valmistatud seadmeid.

Lääne-Euroopas on turuhõive jõudnud 130 protsendini, aga Wood usub, et mobiillevioperaatorid arvestavad sisse ka kuude kaupa kasutuseta seisnud ühendused.

"Inimestel on tihti rohkem kui üks telefon, üks kodune ja üks tööl. Seda arvu suurendab ka ühendusega seadmete levik, näiteks USB-tongliga sülearvutid, iPad jne."

Kiiresti arenevas Ida-Euroopas on turuhõive samuti kõrge, 123 protsenti.

Forrester Researchi mobiilianalüütik Ian Fogg ütles: "Ida-Euroopas ja teistel arenevatel turgudel on kasvav arv inimesi, kes kasutavad samas telefonis rohkem kui üht SIM-kaarti, et saada parimaid diile. Mõned firmad annavad selle nähtuse ärakasutamiseks välja telefone, milles on ruumi rohkem kui ühele SIM-ile."

Wood lisab: "Kui idablokk lagunes, rajati sinna mobiilsidevõrgud ja inimesed loobusid fikseeritud telefoniliinidest nende nimel üldse. Seda võib edaspidi tõenäoliselt kohata ka Sahara-aluses Aafrikas, kuigi finantsmured ei lase sellel laialdaselt levida. Seal on endiselt vaesustase, mis ei võimalda inimestel mobiiltelefone endile lubada."

Teema jätkuks: homme avaldame tõlke mobiiltelefonide isa Marty Cooperi värskest intervjuust CNN-ile.