Tea siis, et alates novembrist püüab Google sind kasutada rahateenimise eesmärgil. See tähendab, isegi rohkem kui nad seda juba teinud on.

Google'i veebiteenuste kasutamistingimused täienesid hiljuti punktiga, et Google võib kasutajate avalikke postitusi oma netireklaamivõrgustiku heaks pruukida.

Kuna enamus meist kasutajatingimusi eriti hoolikalt (või üldse) lugeda ei viitsi, on ju tore, et Forte sellest juttu tegi. Muidu imestad või ehmud, kui näed mingisuguseid isiklikke sõnavõtte äkki netireklaami osana.

Google'i reklaamis ilmumise eest pole tulevikus kaitstud ükski shared endorsement nagu arvustus, kommentaar, kuskil hinneteks jagatud tärnid või tähed või +1... samuti mitte profiilinimi ja -pilt. (Mõned piirid on siiski paika seatud, neist allpool.)

Paljudel pole sellest ilmselt sooja ega külma. Kui aga soovite teadlik olla, mis teist netis liikvele läinud on, tundub ülalolev uudis ilmselt ebameeldivana.

Iga kommentaari, foto või muu taolise põhjal võivad teid ju hinnata tulevased tööandjad või muud isikud, kellele tahaks muljet avaldada. Või soovite lihtsalt oma sõnavõtte levitada vaid kindlates veebikohtades, et feimi ja sulli koguda.

Mängust ei saa väljuda ka siis, kui oma postitustele mingeid piiranguid seate. Viimaseid võidakse reklaamis kuvada teie Google+ sõpradele.

Google pakub siiski võimalust mitte osaleda. Lisaks ei kasutata alla 18 aasta vanuste panust interneti rikastamisel, ega neid, kes eelnevalt +1 süsteemist loobusid.

Uudne reklaamistrateegia käivitub kuuldavasti 11. novembrist.

Muide, mitmed on uudisest nii häiritud, et asendasid isikliku Google+ profiilipildi Google'i tippjuht Eric Schmidti omaga. See alles õpetab neid kapitaliste!