Väidetavalt on paljud internetikasutajad muutunud sedavõrd laisaks, et veebilehe aadressi kirjutamise asemel aadressiribale tipivad nad selle Google'i otsingusse, kirjutab Kiip.ee.

Kui Google sai alguse, keskendus firma vaid otsingumootori arendamisele, tänaseks on ampluaa laienenud nutiprillide, isesõitvate autode, operatsioonisüsteemide ja veel paljude muude asjadeni.

Kõike seda tehes ei ole firma oma juuri ära unustanud ning peab endiselt väga oluliseks hea otsingumootori-teenuse pakkumist.

Toon välja kolm lihtsat nippi, kuidas Google'i otsingumootorist viimast võtta. Lisaks tutvustan mitut Google'i teenustega seotud lahedat funktsiooni.

Otsi täpset fraasi

Kirjutades otsinguribale müüa BMW, otsitakse kõiki veebilehti, mis sisaldavad endas sõnu müüa ja BMW.

Juhul, kui üritad sellise otsinguga leida mõnd konkreetset müügikuulutust, ei ole enamikest vastetest sulle kasu. Sisesta fraas jutumärkide sisse ning siis kuvatakse tulemustes vaid need veebilehed, kus ilmuvad need sõnad kõrvuti.

Otsingusõnade eemaldamine

Oletame, et sisestasid otsingu müüa BMW ja said lisaks müügikuulutustele autoremonditöökodasid, mis tegelevad BMW varuosade müügiga. Ilgelt tüütu ja aeganõudev on vastete seast hakata seda üht õiget kuulutust otsima.

Säärastes olukordades lisa otsingu lõppu -varuosad, ehk sisestatav fraas peaks olema kujul müüa BMW -varuosad.