Näiteks võib tuua Windows Vista põrumise. Üks paljudet põhjustest on see, et operatsioonisüsteem ei tähenda enam nii palju kui varem. Teisisõnu  - operatsioonisüsteemi pole enam vaja uuendada. Suur osa Vista omanikest on selle kaasa saanud koos arvutiga ja paljud ettevõtted on teinud märkimisväärseid pingutusi selle vältimiseks, leiab tehnoloogiažurnaali ZDNet autor Jason Hiner.

Windows 95 - selle kasutajaliides oli tavakasutaja jaoks märkimisväärselt lihtsam.

Windows 98 - parandatud multimeedia võimekus ja sisseehitatud internetibrauser.

Windows 2000 - tugev Windows NT koodibaas, kuid palju kasutajasõbralikumas pakendis.

Windows XP - Ühendas Win9x ja WinNT/2000 koodibaasi ja andis ettevõtetele võimaluse saada hakkama ühe operatsioonisüsteemiga.

Windows Vista - ?

Windows 7 - ?

Kuni XP-ni tähendas uue operatsioonisüsteemi paigaldamine nagu uue arvuti saamist, mis andis uuendamisele mõtte.

Oma osa on ka selles, et operatsioonisüsteem on jõudnud teatud täiuslikkuse ja efektiivsuseni. Milline peaks olema innovatsioon, mis selle veelgi paremaks teeks? On räägitud, et puutetundlikud ekraanid on kasutajaliideste järgmine suur samm. Paraku on tegemist lahendusega, mis kõlbab küll lühiajaliste aktiivsuspuhangute tarbeks, mitte pikaajalise töö tegemiseks. Klaviatuur ja hiir seevastu on nii efektiivsed kui vähegi võimalik.

Vaadates sirvikut, siis viimaste aastatega on see muutunud järjest olulisemaks. Rääkida võib nii tarkvarast kui teenusest (SaaS) ja pilveraalindusest üldisemalt, kuid trend sirvikule ülekolimisest on suurem.

Näeme, et üha rohkem ettevõtteid kasutab sirvikut eessüsteemi (front end) rakendusena, mille abil pääseb ligi ettevõttesisestele andmebaasidele ja programmidele. Näiteks võib tuua nii CRM ja ERP kui ka erinevad raamatupidamislahendused ning klienditeeninduse. Kuna enamik arvutikasutajatest on interneti tarbimisega tuttavad, siis on ka selliste rakenduste kasutuselevõtmine tunduvalt lihtsam kui mõne Windowsi-põhise ärirakenduse selgeksõppimine.

Samuti hoiab suur hulk arvutikasutajatest oma e-kirju, dokumente, pilte ja kõikvõimalikke muid andmeid võrguandmebaasides. Enamik inimesi veedab enamiku oma arvutiajast sirvikus.

Windows'ile ja operatsioonisüsteemile ei saa kriipsu veel peale tõmmata, kuid see ei tähenda enam niipalju kui möödunud aastatel. Kakskümmend aastat tagasi arvati, et arvutid tähendavad revolutsiooni, kuid murrangulisi muutusi ühiskonnas need kaasa ei toonud.

Interneti levik seevastu on näidanud, et revolutsioon peitub suhtlemises ja informatsiooni jagamises. Arvuti on informatsioonirevolutsiooni jaoks sama, mis koosteliin oli industriaalsele revolutsioonile. See on vahend, mis aitas seda käivitada.

Palume vastata küsimusele, millist operatsioonisüsteemi teie kasutate.