Nii mustad kui valged GSM variandid (AT&T ning T-Mobile) on saadaval ning hinnad on 649 kuni 849 dollarit, kirjutab applespot.ee.

Kel Ameerikasse minekut, saavad nüüd suht muretult soetada endale iPhone 5 ligikaudu ca 500 euro eest - väidetavalt ka füüsiliselt Apple'i poest alates sellest reedest (kõlakas), kuhu lisandub veel vastavalt osariigile müügimaks. Ühe näite põhjal on viimase suurusjärk 4,75%, mis teeb koguhinnaks ca 523 eurot.

Kui tuua võrdluseks meie kodumaise IM Arvutite veebipood, kus iPhone 5 maksab 729 eurot, on see hea mitusada eurot odavam. Ent tuletame kõigile meelde, et piiri peal tulles tuleb uue iPhone'i eest tasuda nii käibe- kui ka tollimaks.

Järgnevalt mõned applespot.ee kasutajate kommentaarid.

jakera: Kas keegi on pidanud üldse piiri peal maksma seda? Olen ise toonud mitmeid iPhone'isid üle piiri ning siiani pole kordagi pidanud maksma. Viimane kord tõin kolm 4Si üle ja keegi ei küsinud midagi.

Eestimees: Garantisse saab viia ametlikku Apple'i poodi. Lähim on meile Rootsis. Tegin just hiljuti sama.

toruonu: See on sama nagu poest koos õlledega väljumine. Kui ukse peal vahele ei jää, siis said tasuta. Seadus näeb ette maksude maksmist kontrollist sõltumata. Vahele jäädes ei ole mitte ainult vaja maksud maksta, vaid ka trahv. Piirmäär on EMTA lehel antud ja 3x iPhone 4S kindlasti ületab seda.

Kui õigesti mäletan, siis iPad mini piirmäära küll on tõstetud (millaski oli eriti utoopiliselt madal) ning üks iPad mini isegi on maksuvaba, aga kaks ei ole (samuti ei ole ükski iPhone).

Martin Peets: Mul on USAst valge võrguvaba iPhone 5. Võin öelda, et kõik toimib, ei ole veel kordagi probleeme olnud ja 3G töötab ka, aga kuna ma olen Tele 2 klient, siis veel 4G proovinud pole.