Aga kui targaks praegused tehisintellekti-lahendused on juba saanud? USA Cornelli teadusülikooli esindajad otsustasid seda testida kõige tuntumate tehisintellektide peal nagu Google, Apple'i Siri ja Microsofti Bing.

Kuna tehisintellekti arendatakse aina edasi, peavad nad ka testi kordama. Esimesed tulemused ilmusid möödunud septembri lõpus, jätku-uuring tänavu 4. oktoobril.

Mulluste tulemuste põhjal võib öelda, et Google juhib: selle tehisintellekt sai IQ-testi tulemuseks 47,28 punkti. Võrdluseks niipalju, et kuueaastaste inimeste IQ on keskmiselt 55,5 ja 18-aastaste oma 97.

See ei tundu ehk vägev saavutus, aga Siri ja Bing jäid Google'i tulemusele kaugelt alla. Siri skoor oli 23,9, Bing sai 31,98 ja Baidu 32,92.

Areng on siiski märgatav. 2014. a mõõdeti IQ-testide abil eri otsimootorite taibukust. Google'i tulemus oli 26,5, Baidul 23,5.

Kokkuvõttes võib öelda, et inimese taip on tehisintellekti omast esialgu veel vägevam, aga vahe on kahanemas. Ja muidugi on tähtis ka see, milleks taipu kasutada.