Kuigi väga paljud neist on tasuta ja paljud maksavad umbkaudu euro, kulub App Store'ist kogu tasulise sisu ostmiseks siiski üsna palju raha.

Saidi gigaom hiljutine uuring selgitas, et see summa oleks hetkel 1 112 909 ehk ümmarguselt 1,11 miljonit dollarit (~840 000 eurot).

Apple'i App Store'i "tühjaksostmise" kogukulu on keerukas välja selgitada. Seal pole e-poodides levinud nn kaubakäru, kuhu kõiki tooteid kokku kuhjata, et siis lõppsummaga tutvuda. Samuti ei vasta sellisele küsimusele statistika erinevatelt turgu uurivatelt firmadelt.

gigaomi artikli puhul tuleb muidugi arvestada, et info on kogutud just USA kodanikele ligipääsetava App Store'i põhjal.

Näiteks eurooplastele oleks äpid paljudel juhtudel veidi kallimad (sama hind dollarite asemel eurodes). Samuti erineb tekstis mainitud koguarv 760 000+ sellest, mida Apple'i esindajad ise on nimetanud (juuni seisuga "üle 900 000"). Kõik pole kõigile saadaval.

Esitatud info on üldharivas mõttes siiski intrigeeriv, kui tahate App Store'i äppidest selgemat ülevaadet saada.

Näiteks on rakendused jagatud 22 kategooriasse, kus autor toob eraldi välja tasuliste äppide keskmise hinna ja koguhinna ning nii tasuta kui ka tasuliste äppide koguarvu.

Selgub, et kõige rohkem tasulisi äppe esindatud kategooriates (suuruse järgi) videomängud, haridus ja meelelahutus. Täpselt sama kehtib muide ka tasuta äppide puhul.

Newsstandi sisu on siit välja jäetud, kuna see seostub pigem digisisu kui tarkvaraga. Võib-olla on just Newsstandi sisu sisse/mahaarvestamine põhjus, miks Wikipedia ja gigaomi number äppide koguarvu osas erineb?

Kõige rohkem käivet loovad ootuspäraselt videomängud, kus on keskmine äpihind samas kõige madalam.