Eriliseks muudab Switchi muidugi see, et videomängumaailma suur võlur Nintendo selle kokku paneb ja ka pealtnäha kõik teised tähtsad tootjad kampa on meelitanud. Erinevalt Wii U-st, mille toetus jäi nigelaks.

Igatahes, Switch pole olemuselt uuenduslik ja nagu selgub Notebook Italia hiljutisest artiklist, on selline seade juba ammu täiesti olemas. Hiinas toodetud muidugi.

Notebook Italia avaldas Aikun Electronicsi välja antud seadmest pildid ja video juba aasta tagasi ning see on äsja avalikult tutvustatud Switchiga hämmastavalt sarnane.

Nintendo ei tahtnud seda oma sõnul varem näidata, et konkurendid ideid ei kopeeriks. Aga nüüd siis selgub, et nende toode on juba tükk aega tagasi kellegi teise poolt välja toodud.

Kes siis ikkagi keda kopeeris? Tahaks uskuda, et Nintendo sellist asja ei teeks, aga on ammu teada, et raha on neile alati hästi meeldinud. Nintendo on näiteks praktiliselt ainuke mängutootja, kelle puhul pole allahindlusi eriti loota, isegi, kui nad sama vana asja mitmendat korda uuesti müüvad, olgu siis seadme või tarkvara kujul.

Samas ei tundu tõenäoline, et Aikun Electronics kuidagi Nintendo ideedele ligi pääses. Samas on ka tõsi, et tööstusspioonid on reaalselt olemas ja tegutsevad. Nii et võimalik on nii kellegi plagiaat kui ka üsna samal ajal samale ideele tulemine.

Aikuni toode Morpheus X300 erineb Switchist peamiselt dokkjaama puudumise poolest, kuhu see kinnitada, et see "paikseks" muuta.