Tehisintellekti võimekus põhineb masinate sügavõppel (deep learning), mis tähendab, et masinal on neurovõrk, milles on rohkem kui üks neuronikiht. Selline lahendus võimaldab tehisintellektil andmeid analüüsida ja nende pealt õppida. Arvutusvõimsuse annavad tehisintellektile Nvidia loodud Tesla graafikakiibid.

Masinale söödeti õppimiseks ette 2700 sonetti, mis koosnesid kokku 367 000 sõnast. Tehisintellekt kannab sõnamängulist nime Deep-speare. Pärast seda, kui tehisintellekt oli välja õpetatud ja esimesed sonetid kirjutatud, kutsuti neid hindama kirjandusekspert Adam Hammond. Mehele ei avaldatud kirjutiste loojat ja paluti neid analüüsida. Hammondi sõnul olid sonettidel head riimid ja värsimõõt, kuid teoste loetavusest ja piisavast emotsioonist jäi puudu.

Intellekti väljatöötamisel osalenud Jey Han Lau ütles Digital Trendsile, et sellisel tehisintellektil on peale sonettide kirjutamise ka teisi potentsiaalseid rakendusvaldkondi. "Näiteks võiks see sobida tõlkimiseks, kokkuvõtete kirjutamiseks ja vestlusrobotite aluseks," ütles ta.

Tehisintellekti stiilinäidetega saab tutvuda Nvidia lehel olevas videos.