Kõik kolm telefoni on seeriast Z5 ehk järg alles paar kuud välja tulnud telefonile nimega Z4 (Euroopas Z3+).

Sony Xperia Z5 Premium

See on Sony katse saada tähelepanu, sest Jaapani firma on telefoni külge monteerinud 4K ekraani! Jah, lugesite õigesti, selle telefoni ekraanil on neli korda rohkem piksleid kui teie kodusel täis-HD resolutsiooniga teleril.

See on maailma esimene 3840 x 2160 resolutsiooniga ekraan, mille füüsiline mõõt on 5,5 tolli.

Sony Z5 Premium – esimene 4k ekraaniga nutitelefon

Vaadates neid näitajaid teistpidi: selle telefoni ekraani ühe tolli peale on mahutatud üle 800 piksli! Inimsilm näeb normaalselt telefoni vaatamise kauguselt umbes 300-400 pikslit tolli kohta, seega on mõistetav, miks selline saavutus on rohkem tähelepanu püüdmiseks kui praktiliseks uuenduseks.

Ja ka IFA messil ei olnud Sony Xperia Z5 Premium peale ühe üksiku mudeli vabalt uuritav, kuna suure tõenäosusega see lähiajal tarbija taskusse ei jõuagi.

Sony Xperia Z5

See peaks olema "normaalne" lipulaev uues mudeliseerias ehk normaalse 5,2-tollise ekraaniga, mis näitab täis-HD pilti.

Disainikeel jätkub Z5 puhul varasemate mudelite rada ja erilist revolutsiooni siin pole tehtud. Tähelepanuväärne on, et lõpuks on ka Sony toonud oma telefonidesse sõrmejäljelugejad, aga mitte esi- või tagapaneelile nagu konkurentide puhul, vaid telefoni serva peale.

Telefoni paremal serval olev kodunupp toimibki sõrmejäljelugejana, mida on mugav vajutada nii vasaku käe nimetissõrmega, kui telefoni selles käes hoida, kui ka parema käe pöidlaga.

Sony Xperia Z5 Compact

Compact-tähisega Sony telefonid on olnud tõelised hitid ja võib-olla on ka Z5 Compact selleks piisavalt tubli. Compact-mudelid on peaaegu sama võimekad kui suuremad telefonid, aga käepärasema ekraaniga (antud juhul 4,6 tolli) ja hinnaga.

Sony Z5 Compact – 4,6-tollise ekraaniga nutitelefon.

Uus Z5 Compact võib mõne nõudlikuma materjalitunnetusega ostjat küll nörritada: telefoni korpus on tehtud polükarbonaadist, mis võib tunduda odava plastiku või ka noortepärase ja popina. Igatahes pole siin terast ja klaasi.

Hea on, et ka Compact-mudelisse jõudis sõrmejäljelugeja, mis on ehitatud telefoni serva kodunuppu. Värvivaliku poolest leiab siin ikka eredat vaarika- ja munakollase värvi telefone, kuid kadunud on näiteks sümpaatne mündiroheline mudel.

Kuidas uued telefonid reaalses kasutuses tunduvad ja mis nende tugevused ning nõrkused on, selgub edaspidi pikema ülevaate käigus. Mõnevõrra ettevaatlikuks teeb küll fakt, et kõik kolm uut mudelit töötavad Snapdragon 810 kiibistikuga, mis eelmise Z3+ telefoni puhul ülekuumenes ja kasutuskogemuse ära rikkus.

Ajakirjaniku reisikulud Berliini kandis Huawei.