See pakub kahtlemata võimsat vaatemängu (ka 2D-variandis) ja huvitavaid looliine (inimkonna päritolu, robot David). Kõik rikub aga lõpuks lausa piinlikult nõrk stsenaarium, mis jääb alla isegi "Aliens vs Predatoride" sisule, vähemalt kompaktsuse poolest.

Ma olen siiani aeg-ajalt juurelnud, kas "Prometheuse" sisulises nõrkuses peaks süüdistama tegijate otsust kaheosaliseks plaanitud teos siiski n-ö ühes tükis välja anda.

Kas stsenaarium oli kogu aeg vilets, nii et ühe linaloo väljastamine oli mõistlik otsus? Või läks kokkusurumisega palju olulist materjali kaduma, mida ei saanud kestvusajale mõeldes sisse jätta?

Film on veel kinodes, aga huvilised saavad juba hakata "Prometheusi" 3D Blu-ray variandile eeltellimusi esitama. Selles võib näha tootja varjatud lubadust minu (ja ilmselt paljude teistegi) küsimustele vastata, mis ülal toodud.

Paraku kirjutab Engadget, et väljalase sisaldab vaid umbes 15 minuti jagu väljajäetud materjali.

Muid lisamaterjale on samas kuhjaga, muuhulgas režissööri kommentaarid, ülevaated "Prometheuse" tegemisest, netis nähtud põnevad promovideod, mingi Second Screeni nimeline iPadi rakendus (pole aimugi, mida teeb) jms.

Siiski jääb õhku, kas oktoobri alguses ilmuv 3D Blu-ray selgitab filmi sisulist nõrkust või lisab väljajäetud materjal lihtsalt vaatamisaega.

Ridley Scotti enda "Blade Runneri" mitmete korduvväljalasete näitel jääb siiski lootus, et kunagi näeme seda varianti, mida tema kujutles. Välja arvatud juhul, kui praegune õnnetu variant ongi tema meelest parim.

Foto: tootja

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!