Plasmatelerid on kaotanud 42-tolliste ekraanide turuosa ja hulk tootjaid on plasmaekraanide tootmise lõpetanud. Samuti on tänu LCD edule plasmaekraanide tootjate hulk vähenenud, vahendab EngadgetHD.

Tuntumatest ettevõtetest teatas Pioneer, et lõpetab plasmapaneelide tootmise ja alates järgmisest mudelist kasutab Panasonicu toodangut. Sarnast plaan peavad ka Hitachi ja Philips. Fujitsu kavatseb ekraaniärist hoopis taanduda. Sellest võib teha järelduse, et üheskoos rohelise tehnoloogia trendidega tabab energiamahukat plasmatehnoloogiat peatselt hukk, kuid selliste ootustega ei tasuks kiirustada.

Seni on 50-tollise ja suuremate telerite turul kõige parema hinnasuhtega just plasmatelerid. Samuti on plasmatelerite pilt võrreldes LCD teleritega palju kontrastsem ja tõetruumate värvidega.

Nii ei ole plasmatelerid sugugi veel kõrvu pea alla panemas. Viimased Hitachi, Pioneeri ja Panasonicu plasmatelerid vastavad kõige karmmatele Energy Star nõudmistele, mille kohaselt tarbivad töötades alla 208 vati ja ooterežiimil olles üks vatt voolu. Nii on ka turutrendid näitamas plasmatelerite võidukäiku — nende müük kasvas 2008. aasta majanduslikult raskes kolmandas kvartalis võrreldes 2007. aasta sama ajaga 37 protsenti.

Ükski tehnoloogia ei ole edukas igavesti ja plasmateleritele on jäänud vähemalt mõned aastad ning kindlasti ei ole see LCD-tehnoloogia, mis plasmatelerid kõrvale tõrjub. Ajal mil ainukese reaalse alternatiivina paistab OLED-ekraanide turuletulek ja kui viimase tehnoloogia põhjal on praegu müügil ainult 11-tollise ekraanidiagonaaliga mudel, siis võib kindel olla, et plasmatelereid jagub veel pikaks ajaks.

Siiski on plasmatelerite müügi kasvu oodata lähiajal kahes turusegmendis — esimeseks on videofiilid, kes jahivad parimat võimalikku pilti ja teiseks on ostjad, kes tahavad 60-tollise ekraaniga telerit, mis ei maksaks väga palju üle 2000 USA dollari.

Kui LCD LED-taustvalgusega ekraanid teevad suuri edusamme värvi ja kontrastsuse osas ning peatselt on turule jõudmas Laser TV tehnoloogia, siis telerite turu lähima pooleteise-kahe aasta sündmuste ennustamine on tänamatu tegevus.