Painduvad ja kokkupandavad ekraanid on seni nišikaubaks jäänud, milles on oma roll kindlasti nende soolastel hindadel. Samas on huvi vähemalt Forte hinnangul säärase kauba vastu ruttu jahtunud, sest kasutajakogemust see tegelikult ju oluliselt ei rikasta.

See aga ei tähenda, et tootjad ei püüa meid enam kõnealuses kategoorias üllatada. LG Display vastne toode kõlab tõesti keskmisest põnevamalt: monitor, mis võib vastavalt nupuvajutusele nii lame olla kui ka nõgusaks painduda. Kumerusraadius võib olla kuni meeter!

LG esitleb seda 11.–14. jaanuaril mainekal tehnoloogiamessil CES 2021. Ekraan on 48-tolline OLED, 4K ehk ultrakõrglahutusega ja kasutab CSO- ehk Cinematic Sound OLED tehnoloogiat.

See tähendab, et heli edastab ekraan ise, mis saab seda 0,6 millimeetri paksuselt seadmelt/kihilt (ingl exciter) otse paneeli taga.

Kõigest 0,6 mm paksune lahendus on muljetavaldav. Kui LG esitles nelja aasta eest CES 2017-messil esimese põlvkonna CSO-d, oli selle paksus 15 korda suurem ehk 9 mm.

LG kujumuutev monitor pakub 0,1-millisekundilist reaktsiooniaega ja pildivärskendusagedusi 40–120 Hz (mis selle valdkonna tippudele just kandadele ei astu). Ühelgi senisel 240 või 360 Hz ekraanil pole samas muidugi võimekust lamedast nõgusaks (või vastupidi) painduda.