USAs ei tohi vandekohtunikud istungi ajal toimuva kohtuasja üksikasju arutada mitte kellegagi väljaspool vandekohtunike ringi. Lisaks ei tohi nad asja kohta infot ammutada ei ajalehtedest ega televisoonist, sest meediakajastus võib nende otsust mõjutada. Vandekohtunikud, kes selle nõude vastu eksivad võivad halvimal juhul isegi vanglasse sattuda, vahendab ITWire.

Siiski kõigist neist nõudmistest hiilitakse regulaarselt kaasaegsete mobiilseadmete ja otsimootorite kasutamisega mööda.

Probleem on kerkinud uuesti päevakorda seoses kohtuasjaga Entercom Communications vastu, mille omanduses on KDND-FM raadiojaam Sacramentos.

Mõni aasta tagasi korraldas nimetatud raadiojaam avaliku võistluse, milles inimesed pidid ilma WC-d külastamata jooma võimalikult palju palju vett. Auhinnaks oli Wii konsool (võistlus ingl "Hold Your Wee For a Wii"). Üks osaleja Jennifer Strange suri osalemise tagajärjel.

Sündmus pälvis suure tähelepanu ja meedia tõi välja hulgaliselt versioone, miks selline asi juhtus ja kes võiks süüdi olla.

San Diego kohtunik Harvey Levine soovib peatselt toimuval kohtuprotsessil, et valitud vandekohtunikud allkirjastaksid lepingu, milles võtavad kohustuse, et ei kasuta protsessi ajal ühtegi elektroonilist seadet nimetatud sündmuse kohta info hankimiseks.

Google'i keelamine on huvitav selles mõttes, et mitte igal kohtuprotsessil ei hoita vandekohtunikke kinni, vaid nad võivad pärast istungit koju minna. Kas on võimalik keelata, et inimene ei vaata kodus telerit, ei loe ajalehti ega külasta internetti? Seda poleks võimalik keelata, isegi kui vandekohtunikud  hotellis elaksid.