Korraga on võrku "lekkinud" Google'i minisülearvuti tehnilised näitajad, kuigi tootja selle eksistentsi veel avalikult ei tunnista.

Senise kõmu põhjal oli juba teada, et aparaat kasutab Google'i tulevast Chrome OS opsüsteemi, nVidia Tegra riistvara (kogu süsteem ühel kiibil) ning ARM-protsessorit, mis olla Inteli Atomist jõulisem ja säästlikum.

Nüüd lisandus info, et rüperaalil on HD-valmidusega multipuutetoetusega 10,1tolline TFT ekraan, 64 GB SSD (pooljuhtketas), 2 GB RAM ja ridamisi muid kellasid-vilesid nagu WiFi, 3G, Bluetooth, Etherneti ja USB augud, veebikaamera, 3,5 mm heliauk, kaardilugeja jm.

Muidugi oleks eelnevalt paigaldatud hunnik Google'i rakendusi nagu Maps, Gmail, Docs, Calender ja Search by Voice. Selleta oleks Google'i netbook üsna veider pakkumine.

Turuletulekuaja suhtes on kuulukas jäänud endisele kindlaks: 2010. aasta lõpp. Hind peaks jääma alla 300 dollari piiri ja USAs müüks Google seda ise. Osades riikides oleks abiks mõni 3G-võrguoperaator, mille abil valmiks rivaal Nokia Booklet 3G-le.

Kas Google suudab minisülearvutite allakäigu peatada? redOrbit avaldas BBC Newsi andmete põhjal just arutluse sellest, kuidas pisikesed, peamiselt netirakendusteks mõeldud läpakad pole enam populaarsed. Teised digividinad nagu nutikad mobiiltelefonid on hakanud netbookide põhitrumpe üle võtma ja kasutajate vajadused ise on ruttu keerukamaks muutunud (piltide või klippide üleslaadimine ja redigeerimine nõuavad enam ressursse kui tavaline minisülearvuti saab lubada). Asus rajas 2007. aastal Eee mudelitega 700 ja 701 tõepoolest uudse turusegmendi, aga see on kiiresti vananenud.

Minisülearvuti troonipärijaks võib saada järgmise põlvkonna tahvelarvuti, mis on ühes või teises vormis töös suurtel tehnikatootjatel nagu Apple, Dell, Microsoft.

Igaks juhuks kordame üle, et kõik Google'i minisülearvutisse puutuv on hetkel veel spekulatsioon, tootja pole ametlikult midagi kinnitanud, sh seadme olemasolu.