Daydream peaks saabuma sügisel, eri andmetel näiteks septembris või hoopis novembris. See on Google'i praeguse VR-platvormi Cardboard järglane.

Cardboardi muutis oluliseks selle odavus. VR-i kogemine on üldiselt kallis, sest peakomplektile lisaks on vaja telefoni, arvutit või mängukonsooli PS4.

See tähendab, et isegi odavaimad lahendused kipuvad maksma 700-800 euro ringis. Arvutiga juba 1000-1500 eurot. Cardboard aga maksab vaid paar-kolmkümmend eurot, olenevalt selle tootja suvast.

Daydreamiga on lugu keerulisem. Senised Androidi seadmed sellele ei kõlba. Isegi, kui seade on muidu võimekas. Tuleb uus, Daydreamiga ühilduv osta. Vähemalt ringlevad veebis sellised kõlakad.

Uus tehnoloogia vajab uusi seadmeid: see pole iseenesest ebatavaline. Aga kes soovib virtuaalse reaalsuse kogemiseks telefoni osta? Muidugi mitte sajaeurost, vaid pigem 500-600 eurost.

Kui kõlakad osutuvad tõeks, siis tundub, et Google kaevab sündimata platvormile juba hauda. Massidesse jõudmisest ei saa ju sel viisil küll rääkidagi.

Daydreami jaoks tarkvara arendajad kasutavad riistvaralise platvormina kuuldavasti telefoni Nexus 6P. See tekitab veelgi enam tunde, et uue seadme hankimine on totter.

Google võib Daydreami jaoks uute seadmete ostmist nõuda seetõttu, et telefonidele ja tahvlitele kiibistikke tootev Qualcomm toob peagi välja kiibi Snapdragon 820, mille põhieesmärke on VR-elamused senisest palju sujuvamaks muuta. Ja odavseadmes selline loom juba ei ela.

Kuuldavasti ilmub tänavu ka uuendatud Nexus 6P, millel on 4 GB töömälu ja Snapdragon 820.

Google mainis esitlusel ka, et Daydreami-kõlbuliku seadme on lubanud tootja juba kaheksa partnerit: Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, ASUS ja Alcatel.