Tänavune aasta tehnoloogiauudistes kulgeb teisiti kui tavaliselt. CES-mess toimus küll jaanuari alguses nagu alati, aga pea kõik järgnevad suured tuntud iga-aastased tehnoloogiaüritused jäävad ära või kolivad (vähendatud kujul) veebi.

Nii läks Facebooki f8 ja Google'i I/O-ga, nii läks värskete uudiste kohaselt ka Apple'i ja Microsofti iga-aastaste suurüritustega (nimed vastavalt WWDC ja Build). Mitmetest teistest nagu E3 ja GDC rääkimata.

Kumbki tehnoloogiahiid kuulutab, et nende üritus kolib tänavu veebi. Microsoft'i veebi-Buildi toimumisajaks on märgitud hetkeseisuga 19.-21. mai, Apple lubab veebipõhise WWDC läbi viia juunis.

Mis saab tavapäraselt septembri algusse plaanitud messist IFA 2020, ei tea ilmselt hetkel keegi. Üldine eeldus (okei, pigem lootus) on, et koroonaralli saab hiljemalt aasta keskpaigaks läbi ja elu naaseb tavapärasele rajale. Kas see lootus läheb täide, on veel vara öelda.

Nagu Forte juba veebruaris kirjutas, võib suurürituste ajastu tegelikult lõppenud ollagi ega naase senises vormis ka näiteks järgmisel aastal. Oluliselt vähem väsitav ja odavam on teha oma tehnoloogiaüritusi veebi teel.