Sisuliselt on Ricoh WG-4 GPS näol tegemist sellesama Pentaxi kuulsusrikka kaameraseeria 15-nda esindajaga. See on uuendatud ja täiustatud versioon eelmise aasta Pentax WG-3 GPS kaamerast. Kui päris aus olla, siis ongi WG-4 kõige silmapaistvamaks täienduseks kaubamärgi muutus: Pentaxi asemel Ricoh. Aparaadi tugev korpus on aastatagusega äravahetamiseni sarnane, pidades vastu pildistamisele kuni 14m sügavusel vee all, kukkumistele kuni 2m kõrguselt, raskusele kuni 100 kg ja pakasele kuni -10°c. Ka kaamera sisemus on senisega võrreldes identne, sest olemas on seesama taustvalgustusega 16 MP CMOS sensor, valgusjõuline f/2.0 ava ja 1cm makrorežiim. Tarkvaralisi täiustusi on siiski 2 – lisandunud on režiimid “Säriajaprioriteet” ning “User”.

Ricoh WG-4 GPS mudelist on olemas tegelikult ka ilma GPS-i ja eesmise ekraaniga pisut soodsam versioon Ricoh WG-4. Photopointi kauplustesse on aga jõudnud esmalt just need uhkemad – sisseehitatud GPS-mooduliga kaamerad. Nii sinises kui ka mustas versioonis.

Siin all võtame karbist välja ja vaatame lähemalt sinist Ricoh WG-4 GPS veekindlat digikaamerat: Loe edasi Photopointi ajaveebist