See on julge avaldus, aga ma ei saa kirjutada midagi vähemat, sest ma olen selle kaameraga pildistanud. Esimesed Ricoh GR-i kompaktkaamerad jõudsid Photopointi eile, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Ricoh GR on taskumõõtu kompaktkaamera, mis ei erine visuaalselt ja esmapilgul kuigi palju neist kõigist teistest seebikarbiks tituleeritud kompaktkaameratest.

Tegelikult on Ricoh GR väga eriline kaamera. Selle pisikese korpuse sees on nimelt täpselt sama suur sensor nagu enamikel peegelkaameratel.

See tähendab, et Ricoh GR – hoolimata pisikesest olemusest – teeb täpselt sama ilusaid pilte nagu suured, APS-C sensoriga peegelkaamerad.

Suure sensori ees on fikseeritud fookuskaugusega objektiiv. Suumida selle kaameraga seega võimalik ei ole. See-eest on objektiiv aga suure, f/2.8 avaga (paremad pildid hämaramas) ning kompaktsete suumobjektiividega võrreldes teravama joonisega.

Veel tuleb Ricoh GR-i iseloomustades esile tuua selle seadistusvõimalused, mis on vaat et paindlikumad kui algtaseme peegelkaameratel. Sellest aga juba allpool lähemalt.

Selliseid suure sensori, hea pildikvaliteedi, kere-küljes-kinni objektiivi ja taskusõbraliku korpusega kompaktkaameraid pole turul üldse palju.

Ricoh GR konkurentidena võib nimetada vaid kolme kaamerat: Sigma DP3 Merill, Fujifilm X100S ja Nikon Coolpix A.

Ricoh GR oma 699€ hinnasildiga on neist peajagu soodsam ning (kui Fujifilm X100S pildiotsija välja arvata) ei jää ka funktsionaalsuse poolest alla.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte Photopointi ajaveebis!