Nagu nimestki selgub, on sel telefonil olemas 5G võimekus - tõenäoliselt on seejuures tegemist kõige odavama 5G-telefoniga üldse. Maksab see ligikaudu 330 eurot. Samas pole valitsuse „targal juhtimisel" Eestis veel 5G-d niipea oodata, seega on tegemist pigem „hea teada" omadusega.

Palju olulisem on ehk see, et seadmel on 6GB muutmälu ja 128GB sisemälu, väga hea 90Hz värskendussagedusega AMOLED ekraan, ülikiire Warp Charge'i laadija ja nelikkaameraga.

Üldmõõtmetelt on seade täpselt paraja suurusega. 6,49-tolline diagonaal ja kaalgi üsna keskmine 184 grammi. Ekraani resolution on HD+ kvaliteedis ehk 2400x1080 pikslit (pikslitihedus 408ppi). Tõsi, ekraanikaitse on eelmise põlvkonna Gorilla Glass5, ehk mitte nii kriimustuskindel kui tipptelefonidel. Aku mahutavuseks on 4300 mAh ehk taas väga tubli tulemus.

Protsessoriks on Snapdragon 690 ja operatsioonisüsteemiks Android 10. OnePlus on sellele peale ehitanud kasutajaliidese OxygenOS 10.5, mis pakub näiteks tumedat režiimi.

Mis kaameratesse puutub, siis telefonil on 64MP põhikaamera ja 119-kraadine ülilainurkkaamera ning spetsiaalsed makro- ja monokroomsed objektiivid. Lisaks on seadmel 16MP esikaamera selfiede ja videokõnede jaoks.

NFC ja Bluetooth on muidugi olemas, alles on jäetud ka tavaline kõrvaklappide sisend.

Tootja pole aga midagi öelnud seadme vee- ja tolmukindluse kohta - järelikult neid pole.