Pigem võiks RX100 IV olla digitaalne seebimasin, mis analüüsib käte mustuse astet ja sortsutab sulle käte peale täpselt nii palju vedelseepi nagu parasjagu vaja on. Pärast paneb kreemi ka, kirjutab Photopointi ajaveeb.

RX100 Mark IV on tippklassi kompaktkaamera. RX-seeria neljanda põlvkonna esindajana on sellel kõik need põhiomadused, mis on toonud kuulsust ja au senistele mudelitele.

Neid põhilisi iseloomustajaid ju väga palju pole – kõigest kolm olulisemat:

1) Komapktne, taskusse mahtuv korpus
2) Tavalisest suurem 1″ tüüpi pildisensor – see ongi tavalisest parema pildikvaliteedi aluseks
3) Valgusjõuline suumobjektiiv – hea pildistada hämaras, samas piisavalt suumi laiemate kaadrite ja kaugemate objektide jaoks

Need kolm iseloomustajat on olnud RX-seeria põhiomadusteks alates kompaktkaamerast RX100, mis pildistab siiani väga ilusaid pilte ja on ka Photopointis tänaseni müügil.

Nendele põhiomadustele on Sony iga uue versiooniga lisanud uut funktsionaalsust. Mudeliga RX100 II tuli nurga alla seatav LCD-ekraan, tundlikuma sensori, välgukinga ja WiFi ühenduvusega.

RX100 III tõi kaasa suurepärase elektroonilise pildiotsija, kvaliteetse 50 Mbit/s Full HD video ja senisest veel valgusjõulisema objektiivi.

RX100 neljas tulemine paneb taas kõik teised kaameratootjad karvu kitkuma. Väliselt on see aparaat ju eelmisega identne. Seesmiselt aga hulga võimekam ja kiirem.

Selle kiiruse põhjuseks on uudse ehitusega Exmor RS-i pildisensor, mis edastab andmeid senisest enam kui viis korda kiiremini.

Foto: blog.photopoint.ee

Just see muudatus teeb RX100 IV kaamerast mitte isegi tippklassi aparaadi, vaid lausa superkaamera, millesarnast teist maailmas ei ole.

Tänu sellele kiirele sensorile suudab Mark IV filmida 100 Mbit/s andmesagedusega 4K videot, teha 1000 kaadrit sekundis aegluubis videot Full HD lahutusvõimega (!) ja klõbistada sarivõtet 16 kaadrit sekundis.

Ka maksimaalne säriaeg on elektroonilise katikuga 1/32000 ja kuna videorežiimis kasutatakse üliliiret säriaega koos kõikide pikslite info töötlemisega, siis ei kimbuta RX100 IV videopilti enam sellised mured nagu rolling shutter ja moiré.

Kiirusele lisaks on RX100 IV kaameral ka uus elektrooniline pildiotsija – nüüd täpselt sama terava pildiga nagu täiskaadersensoriga Sony A7R II hübriidkaameral.

RX100 IV pretendeerib vaevata maailma parima kompaktkaamera tiitlile. Ja kuna sellel aparaadil tegelikult ühtegi tõsiseltvõetavat konkurenti pole, siis on Sony lajatanud RX100 IV hinnaks 1149€.

Arvestades kogu seda tehnoloogilist tulevärki polegi see tegelikult teab mis kallis. RX100 IV ongi neile, kel on pappi ja kes tahavad parimat.