Nagu nime esimesest poolest järeldub, on tegemist GT 2 seeria esindajaga ning seekordse uustulnuka peamiseks ülesandeks on olla eelkäijaga võrreldes palju enam keskendunud spordile. Sellest ka täht „e" - see peab tähendama energiat.

See paistab ilmselgelt silma juba välimusest: rihma hoidvad kaared on lühenenud ja saanud randme kuju palju enam jäljendava haarde ning sujuvama rihma-korpuse ülemineku, suured ümmargused nupud raami paremas servas on asendunud palju vähem välja ulatuvate ristkülikukujuliste lülititega, karbis pole enam kaasas ka teatrisse minekuks mõeldud nahkrihma. Küll aga on lisandunud valget ja väga tagasihoidlikku rohelist tooni väga pehmed rihmad, millel lausa kolm rida suuri õhuauke.

Huawei Watch GT 2e

Huawei nutikellade suurimaks trumbiks on olnud kahtlemata suured eredad värvilised ekraanid ning ülikaua vastupidavad akud. GT 2e ei ole selles osas erand.

Roostevabast terasest korpusega ümbritsetud Retina ekraani diameetriks on koguni 46 mm (1,39 tolli) ning aku vastupidavuseks jätkuvalt 2 nädalat ka siis, kui GPS pidevalt sees hoida (konkurentidel Samsungil, Garminil, Fitbitil 1 kuni 5 päeva).

Mida teha saab?

Huawei spordikellade suurimaks puuduseks on olnud siiani see, et seda jooksutab suletud platvorm ning välised arendajad ei saa neile oma äppe luua. Seega on kogu tarkvaraline pool olnud Huawei enda kanda ja see on tähendanud suhtelist väikest äppide ja võimaluste hulka.

Selle taustal on GT 2e tõsiselt positiivne üllatus: erinevaid spordialasid saab nüüd selle kellaga mõtte enam kui 100 - alates balletist ja lõpetades tennisega. Eelmisel mudelil oli neid vaid 15.

Näiteks hommikusörgi ajal näitab ta rannet keerates pulssi, läbitud vahemaad, selleks kulunud aega, tempot ja kellaaega - kui ekraani paar sekundit ekraanil hoida, siis saab neid kõiki näitajaid ka muuta. vastavalt pulsisagedusele muutub ka näidu toon, kui asi kisub anaeroobseks, siis on ka värv punane:

Huawei Watch GT 2e

Jätkuvalt on olemas pulsi-, stressi-, sammude hulga ja une kvaliteedi mõõtur. Jätkuvalt saab mõõta õhurõhku ja kõrgust merepinnast, ikka on olemas kompass, äratuskell, stopper ja taimer.

Täiesti uus funktsionaalsus on aga hapnikuga varustatud hemoglobiini osakaalu ehk SpO2 mõõtur - see näit võiks olla alati üle 90 %:

Huawei Watch GT 2e

Tekkinud on ka treeningu automaatse tuvastamise funktsionaalsus, mida eelkäijatel polnud.

Kella displeide hulk on tublisti kasvanud ja neid on nüüd ligi 200. Mobiili tuleb tõmmata äpp nimega Huawei Tervis ja selle abil saab siis ka displeisid ja märguandeid muuta ning läbitud trennide täpsemaid andmeid uurida.

Mobiiltelefonilt saab see kell käte kõnede, e-kirjade, sotsiaalmeedia ja teiste äppide sõnumeid, saab ka kõnesid tagasi lükata. Tootja ütleb, et juhtida saab ka kaamerat, aga mina seda seda funktsionaalsust üles ei leidnud.

Mis võrreldes GT 2 eelmise mudeliga vähemaks on jäänud? Ära on kadunud mikrofon ja mikrokõlar - ehk helide kuulamiseks tuleks pista kõrva Bluetoothi-ühendust toetavad kõrvaklapid.

Kell on jätkuvalt veekindel (5 ATM). Kaal on sisuliselt sama ehk 43 grammi (eelk 41 grammi)

Oluliselt on võrreldes GT2 seeria eelmise seadmega kahanenud ka kella hind - see on nüüd 179 eurot (eelmisel 249 või 279 eurot). Julgen öelda, et tõsine ostusoovitus sportlikule inimesele.

Tele2 poodidesse jõuab kell müügile sel nädalal, Teliasse järgmisel ning Elisasse mai alguses.