Näiteks kahe aasta eest hakkas levima idee valmistada pisikesi süsteeme, mis on mälupulga või nätsupaki suurused.

Paraku pole selliseid pisiarvuteid siiski väga mugav kasutada kahe üsna olulise puudujäägi või miinuse tõttu: see vajab nii välist ekraani kui ka toiteallikat ja pakub vähe ühenduspesi (tavaliselt leidub ainult üks port).

Uus ja parem lahendus on pisiarvuti Kangaroo, mis on küll umbes juba nutitelefoni mõõtu, aga pakub täielikku Windows 10 keskkonda. Tõmba aga taskust või kotist välja, ühenda välisseadmed ja hakka kasutama!

Mälupulgast suuremad mõõtmed on tingitud sellest, et Kangarool on aku, mis peab ühe täislaadimise järel vastu kuni neli tundi.

Ühenduvusprobleemi lahendab dokkjaam, kus on HDMI ja kaks USB porti (nii 2.0 kui ka 3.0). Tootja lubab tulevikus doki kaudu ka lisavõimalusi.

Kui kasutada tasuta äppi OSLinx ja ühenduskaablit, saab ekraaniks võtta iPadi ja teoreetiliselt tõesti päris vinge pisiarvuti luua. Äpp tunneb ära ka žestid ja hiirekursori liikumise iPadi ekraanil.

Tehnilisi näitajad on võrreldavad vast odava sülearvuti omadega:

* Inteli protsessor Atom X5-Z8500 (1,44 GHz),

* Intel HD graafikalahendus

* 2 GB LPDDR3 muutmälu, 32 GB eMMC välkmäluruumi (tava-SSDdest ikka veits aeglasem)

* Windows 10 Home

* wifi, Bluetooth 4.0

* nutitelefoni suurune, võrreldav näiteks iPhone 6 Plusiga

Vähemalt hind on hea. Näiteks Newegg pakub seda 99 USA dollariga, mis on odavam kui mõni palju nimekam pulgakujuline rivaal. Dokkjaam on hinna sees; selle hind eraldi on 39 dollarit.

Kangaroo peremeesfirma on ameeriklaste firma InFocus, mis on tuntud peamiselt projektorite tootjana, aga valmistab ka tarkvara, nutiseadmeid Hiina turule jms.