Esiteks vähem "kollane" looke. Hiljuti Microsoftist lahkunud töötaja nimetas oma ajaveebis mitme tulevase tähtsa tarkvaratoote valmimisaegu, millest osade olemasolu suurfirma pole veel kinnitatud.

Selle info põhjal saadetakse Windows 8 tootmisse 1. juulil 2011. aastal ehk natuke vähem kui kaks aastat pärast töö lõpetamist Windows 7 kallal (mõeldud on RTM-kuupäeva). Windows Server 2012 ja Office 2012 liiguvad aga tootmisse 2. juulil 2012. aastal. MS toetab kõiki kolme kümme aastat, tavakasutajale mõeldes viis aastat.

See vihjab, et MS kiirustab Windows 7 järglase väljastamisega, mis oleks üllatav. Jah, seda on ennegi juhtunud, tootja sai Windows Me valmis kaks aastat pärast Windows 98, kuid see pidi tasandama Windows XP hilinemist.

Järeldame, et Windows 8 pole nii mõjukas täiendus Windows 7-le kui 7 ise Vistale, aga ka seda, et Microsoft tahab rivaalidest eeskuju võtta. Apple suutis Vista ja 7 vahele jäänud perioodil välja tuua koguni kaks olulist täiendust Mac OS X opsüsteemile.

Uudise lõpus toodud linkide seas on ka see, kust mainitud infot ja veel mõndagi huvitavat ise edasi uurida (inglise keeles ja PDF-faili kujul).

Teine uudis pakub seksi ja metsikut pidutsemist - ja meenutab vähemalt meile toreda märulifilmi "Taken" (2008) taustalugu. Selle vahega, et kuskilt ei karga välja Liam Neeson, kes pahadele poistele haiget teeks.

Microsoft viis 2005. aasta mais mitmed oma Iisraeli ja Türgi levitajad kruiisilaeval lõbureisile. Seal pakuti altkäemaksuks tasuta prostituute ja "narkootikumisarnaseid aineid". Suurfirma esindaja hoidis peolusti üleval ja julgustas külalisi kinke n-ö mõnuga võtma.

EIM Computerized Technologiesi esindaja keeldus sellistest vallatustest ja Microsoft katkestas nendega peagi lepingu, väites, et müügiinfot on pettuse eesmärgil kohendatud.

EIM, nende suurimaid tollaseid levitajaid Iisraelis, jäi umbes poolest senisest sissetulekust ilma, ja andis lepinguasja 2006. aastal Tel Avivis kohtusse. Kes siis tahaks orgias mitteosalemise tõttu ohvriks jääda. Nad nõuavad MSilt kahjutasuks ligi 10,5 miljonit Iisraeli uut seeklit (hetkekursiga umbes 31,4 miljonit krooni).

Microsoft on Iirimaal samas EIM-i kohtusse kaevanud, lepingu rikkumise eest ja 2,5 miljoni inglise naelsterlingilise kahjunõudega (~45,3 miljonit krooni).

Vat sellised põnevad juhtumid!