See tähendab siiski üllatavalt palju kasutajaid. Opera arendajate sõnul on neil 350 miljonit kasutajat – sealhulgas 277 miljonit unikaalset kasutajat mobiilis.

Suur tegija või mitte, ka Opera pingutab selle nimel, et relevantsemaks muuta ja konkurentidelt fänne üle lüüa. Viimase nädala jooksul saabus isegi kaks selleteemalist põnevat uudist.

Esiteks selgus 20. aprillil, et Operas on nüüd sisseehitatud VPN (virtuaal-privaatvõrk). See on asukoha peitmise tarkvara, mis lubab külastada veebikohti, mis kindlat piirkonda blokeerivad, näiteks Eesti Netflix laseb ligi ainult seadmeid, mis lähenevad Eestile viitava aadressiga.

Sellega seostub paraku halb uudis, et VPN on esialgu kättesaadav ainult tarkvaraarendajate variandis. See on mõeldud ainult Windowsi arvutitele ning suunatud uute võimaluste testimiseks, nii et ei pruugi sama kvaliteetselt töötada kui tavaväljalasked.

ekraanitõmmis

Teine uudis on juba parem

Aga lugege parema uudise kohta ka. Opera ja Opera Mini sisaldavad nüüd veebireklaamide blokkimise tarkvara ja töötavad ka kiiremini kui eelnevad väljalasked.

Reklaame blokkiv Opera lippab väidetavalt 45% kiiremini kui konkurent Chrome, millele on alla laaditud reklaame blokkiv laiendus.

Lisaks peaks uus Opera lehekülgi üldse 89% võrra kiiremini laadima kui varasem väljalase. Ja ka reklaamiblokkijaga Opera Mini pidavat jooksma 40% eelkäijast väledamalt.

Opera testis kiirusi "66 sisurikkal veebisaidil" (nimesid ei nimeta). Igat lehekülge laaditi testiks viisteist korda ning mõõdeti kiirusi WebDriveriga.