Esimene puudutab seda, et Windows Phone 8.1 digiabiline Cortana jõuab Windows 10 järel samuti lähikonkurentide seadmetele, vastavalt Apple'i ja Androidi-äppide kujul.

See pole siiski sama Cortana, mis tuttav Windows Phone 8.1 vahendusel, vaid arenenum variant, mis peaks valmima sügisel.

Paljudele eri platvormidele on jõudnud ka Cortana lähirivaal Google Now, seevastu Apple hoiab Sirit kiivalt ainult oma logoga seadmetele.

Kuna üldine eeldus on olnud, et Microsoft hoiab Cortanat ainult endale, siis tekitab see WP8.1 / Win10 küberabilise vastu kohe taas suuremat huvi.

Teine kõlakas näitab Microsofti aga veelgi progressiivsemast küljest: on kuulda, et firma kavatseb kasutada Windows 10 täienduste pakkumiseks P2P (peer to peer) lahendusi.

See tähendab, et tarkvara allalaadimiseks saab olema samaaegselt palju rohkem paiku. Tavapärane variant on kasutada tarkvaratootja servereid, aga neid on siiski suhteliselt vähe. Nii et hulga kasutajate puhul tekiks aina järjekordi ja viletsaid allalaadimiskiirusi ning raskusi ligipääsemisega.

See on olnud häiriv näiteks Apple'i opsüsteemiuuenduste puhul, nii et kui MS probleemi juba eos lahendab, näitab see neid soodsas valguses!