Apple'i viimase nelja majanduskvartali puhaskasum on tervelt 41,9 miljardit dollarit, vahendab Techradar.

Statista hinnangul ületab see Google'i, Facebooki, Microsofti, Amazoni, Yahoo ja eBay puhaskasumite summa umbes 7 miljardi dollariga (!).

Suured arvutitootjad (Intel, IBM, Lenovo, Acer, Asus, HP, Dell) suutsid kamba peale saavutada umbes pool Apple'i tulemusest - täpsemalt 19,4 miljardit dollarit.

See muudab Apple'i jämedalt võttes kaks korda tulusamaks kui terve PC-tööstuse tervikuna.

Kui arve võrrelda konkureerivate nutitelefonide ja tahvelarvutite tootjatega, on Õunamaja domineerivus isegi palju selgem.

Suured nutiseadmed (Samsung, RIM, HTC, Nokia) suutsid kambakesi saavutada nimelt ainult umbes veerandi Apple'i tulemustest: 12,8 miljardit dollarit.

Hiljutised iPhone 5 ja kahe uue iPadi esitlused mõjusid Apple'i turuväärtusele pigem negatiivselt. Tõeline hääletus käib siiski aga rahakotiga.

Lõpetuseks huvitav boonusfakt. Apple omandas oma uusimates seadmetes kasutusele võetud Lightning-konnektori nimega seotud kaubamärgi... Harley-Davidsonilt.

Mootorrattatootja kaubamärk oli registreeritud seostuma nii ootuspäraste kaupade (sõidukikomponendid, kiivrid) kui ka laiema tooteringiga (arvutimängud, prillid, prilliraamid).

See ei tähenda, et H-D oleks tõesti Lightningu mänge tootma hakanud, aga tuleviku tarbeks peab ju võimalused avatud hoidma. Või siis need kindlasti hea raha eest edasi müüa!