Apple teatas väljaandele The Verge, et neil on lõppenud iOS-ile määratud YouTube'i kasutamise litsents. Siiski ei tähenda see, et "õunatoodete" kasutajad on nüüd videokeskkonnast lõplikult ilma - soovi korral on neil võimalus kasutada seda läbi veebilehitseja või hankida endale eraldi rakendus, mis peaks App Store'i poodidesse müügile tulema.

Ka Google'i esindaja kinnitas hiljem informatsiooni uue, eraldiseisva rakenduse väljatöötamise kohta. Tema sõnul töötavad otsingumootorifirma ja elektroonikatootja selle kallal, et YouTube jookseks iOS-is hea kvaliteediga.

Engadget lisab viitega anonüümsele allikale, et YouTube jääb alles vanemate iOS-i versioonide baaspakettides, kaasaarvatud viimases praegu aktiivsel iOS 5 operatsioonisüsteemis. iOS 6 beetaversiooni tutvustati 11. juunil 2012. Süsteem peaks ilmuma sügisel.

Lisaks YouTube'ile loobus Apple uues operatsioonisüsteemis veel ühest Google'i tootest - kaardirakendusest Google Maps. Selle asemel käivitub Apple'i seadmetel oma enda loodud teenus "Kaardid".