Nimelt tulevad uued andmekandjad lausa kahe USB otsaga – klassikaline ots arvuti ja muude seadmetega ühendamiseks ning microUSB pistik Androidi ning Windows 8 tahvelarvutitega ühendamiseks, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Samamoodi sobivad need seadmed Androidiga nutitelefonidele, mis kasutavad microUSB pesa.

Arvutiga ühendamisel toimivad need andmekandjad klassikalise mälupulgana, nõudmata lisatarkvara või käsitsi seadme paigaldamist. Sama kehtib ka Windows 8 tahvelarvutite juures.

Androidiseadmete puhul peab tahvelarvuti või nutitelefon omama HOST-toega microUSB pesa, kuhu seade ühendada.

Kuna üheksal seadmel kümnest on see tugi olemas, siis on tegu võrdlemisi universaalse lahendiga. Piisab ainult mälupulga ühendamisest ning võib seda kasutama hakata.

Nüüd ei pea enam USB OTG tüüpi kaablit kaasas kandma ning sellega mässama – ainult pista mälupulk seadme USB-porti ning hakka kasutama.

Loomulikult skeptikud võivad pidada leiutist mõttetuks. Tegelikult on sel ikkagi mõte olemas. Kasutaja saab ühendada mälupulga otse nutiseadme taha ilma, et peaks kasutama vahekaablit.

Lisaks on arvutist tahvelarvutisse muusika, piltide või filmide kopeerimine kiirem. Ühekordse kasutuse/vaatamise puhul saab otse mälupulgalt seda teha ju. Ning muul ajal on tegu täitsa tavalise mälupulgaga, millel ka tavalised mõõdud ja kuju.

Andmekandja suurus on 8, 16 või 32 GB, hind vastavalt 10,99, 18,99 või 37,99 eurot.