OnePlusi telefonide juhtmevaba laadimine tuli kõne alla tehnoloogiamessil MWC, kus OnePlusi tegevjuht Pete Lau seda otsust põhjendas. "OnePlusi laadimissüsteem on üks parimaid, juhtmevaba laadimine on sellest palju kehvem," ütles Lau.

Kliendid on aga juhtmevabast laadimisest vägagi huvitatud ning samuti on sama teed läinud teised tootjad - nii Apple'i, Samsungi kui ka Huawei lipulaevtelefonid on läinud juhtmevaba laadimise teed ning ühtlasi tuuakse üha enam juhtmevaba laadimise võimekus ka teistesse seadmetesse - näiteks pakub Samsung võimalust juhtmevabalt laadida oma uusimaid juhtmevabasid kõrvaklappe ning nutikellasid.

OnePlus jätkab aga vastuvoolu ujumist - Lau sõnul pole tehnoloogia klientide jaoks tegelikult kasulik ning toob näitena välja, et OnePlusi juhtmega laadija suudab telefoni 50 protsendi aku täituvuseni viia vaid 20 minutiga, telefoni täis laadimiseks läheb aga alla tunni.

Tõsi on, et juhtmevaba laadijaga (veel) sellist kiirust ei saavuta. Juhtmevabad laadijad laevad kiiresti täiesti tühja akuga telefoni, kuid muutuvad aku täitudes üha aeglasemaks. Loodetavasti muudab seda aga Qualcommi turule toodab uus juhtmevaba kiirlaadimisstandard, mis tuleb esmakordselt kasutusele samuti MWC messil tutvustatud Xiaomi nutitelefonides.