Pole parata, selline tegevuskäik meenutab kangesti mõnd stseeni, mille tegevuspaigaks on Metsik Lääs ja kus rongiröövlid hobustelt raudruuna ründavad. Hollandi politsei kõneisik Ed Kraszewski ütles Associated Pressile, et ametivõimud olid pikka aega uurinud sõitvatest veoautodest toimunud vargusi, ent keegi ei uskunud, et kurikaeltel niisugune trikk läbi minna võiks.

"Veoauto oli teel kaubaga punktist A punkti B ja ei peatunud kordagi. Ja ikkagi olid telefonid läinud," ütles ta. "Niisiis pidi vargus just niimoodi toimuma. Nüüd on meil ka tõendid olemas - minibuss ja röövitud kaup."

Kahtlusalused mehed arreteeriti laupäeval ühes puhkepargis Kesk-Hollandis, eile pidi toimuma nende ülekuulamine. Kraszewski lisas, et sarnaseid kuritegusid on toimunud mujalgi Euroopas ja alati on varaste saagiks langenud just kallimad nutitelefonid. Ühtegi inimest aga seni kinni peetud ei olnud. Hollandi politsei kavatseb nüüd oma Euroopa kolleegidega sõrmejälgi jagada, kuna ei saa välistada, et samad kurjategijad on teisteski riikides sama taktikat kasutanud.