Vastavate äppide lähtekoodi uurimine paljastaks tõenäoliselt, et kiirendusmõõturi katkestussignaal lingitakse edenemisribaga, mis jätab mulje, et toimub laadimine, vahendab ExtremeTech.

Täpsemalt: piesoelektriline kiirendusmõõtur võib raputades toota natuke pinget, aga see pole telefoniaku turgutamiseks praktiline moodus; te väsitate ainult kätt!

Energia konversioon ei toimu kaotusteta. Viimase kogusuurus seab ka piirid, kui praktiline juhtmeta laadimise lahendus olla saab.

Mittekontaktset magnetilist ehk induktiivlaadimist on juba mõnda aega edukalt rakendatud kõikvõimalike biomeditsiiniliste siirikute (implantaatide) käitamiseks. See on praegu kõige ohutum ja vastupidavam meetod elektrienergia ülekandmiseks organismi sisemusse.

Taolised süsteemid töötavad nii, et võnkuv vool tekitab välises traatmähises magnetvälja, mis omakorda indutseerib pinge organismi viidud mähises. Nõnda tekitatud pingest piisab aku laadimiseks või isegi siiriku vahetuks käitamiseks.

Ehkki välja väliseks genereerimiseks kõlbaks sama hästi liikuv magnet, on väline mähis lihtsalt praktilisem. Kiipidel praeguseks saavutatud kasutegurid välistavad meetodi laiema kasutuselevõtu siiski veel mõneks ajaks.

Mõnigi hästivarustatud nutitelefoni kasutaja nuputab, kas selles peituv NFC- ehk lähiväljaside-kiip sobib voolu kogumiseks välisallikast – või ka ümbritsevast elektromagnetilisest allikast nagu WiFi.

See on teoreetiliselt võimalik ja sellised lahendused on juba turul, aga iga NFC-kiip ei saaks sellega siiski edukalt hakkama. Parima tulemuse annab parameetrite nagu signaali peegeldumisnurga, kauguse, faasi ja sageduse optimeerimine võimalikult resonantseteks.

Seda võiks võrrelda kiikuvale lapsele hoogu andmisega ainult siis, kui kiik asub trajektoori kõrgeimas punktis. Kui see asub aga mujal, saab laps vähem energiat. Kui eralduskaugus on vaid veerand lainepikkusest, on süsteemi tõhusus kuni 35%.

Kui laadimissüsteem viskab minema enamuse seinast tulevatest ampritest, et pakkuda mugavat kauglaadimist, on tulemus raiskav ja aeglane.

Leidub ka teistsuguseid juhtmevaba laadimise tehnoloogiaid, mis põhinevad näiteks ultrahelil või päikeseenergial.

Seni on siiski levinud eelkõige magnetinduktiivsed laadimislahendused nagu saame proovida ka Nokia Lumia 920-s.