Kui seni pidi Tallinna ühistranspordi andmeid otsima linna kodulehelt või leidma mõne kolmanda osapoole tehtud rakenduse, siis nüüd näitab Google Maps busside, trollide ja trammide liiniandmeid.

Eriti mugavaks teeb see elu nutitelefoni omanikele, kellel seadmes on värskemat sorti Androidi operatsioonisüsteem (Android 4.1 või uuem). Nimelt on sellistes telefonides rakendus Google Now, mis on segu päevakavast, uudisteallikast ja isiklikust abimehest.

Nüüd oskab Google Now sind juhatada Tallinna ühistranspordi kaudu õigel ajal kohtumistele, mis su kalendrisse märgitud on.

Kuidas see käib?

1. Oletame näiteks, et sa oled Narva maanteel (see on juhuslikult Delfi toimetus) ning su kalendrisse on märgitud kohtumine kell 16:30, mis toimub kenas Kalamaja kohvikus Boheem (aadress Kopli 18). Google Now tuletab sellest aegsasti meelde.

Google Now on ilmselt slaavi juurtega tegelane. Miks muidu on ta arvates Eesti pealinn "Tallin"? Google Maps on pisut nutikam.

2. Kaardile vajutades avaneb Google Maps, kus saad valida erinevaid liikumisviise: autoga, ühistranspordiga või jalgsi. Valides ühistranspordi (Public transport), saab Kalamajja saab Google'i soovituste kohaselt kas trammidega 1, 2 või bussiga 3.
Google Maps tunneb Tallinna ühistransporti

Kõik valikud on järjestatud vastavalt ajale, kui palju teekonna läbimiseks kulub. Bussiga nr 3 jõuab sihtpunkti 19 minutiga (ilmselt võtab aega see, et bussilt maha minnes on Boheemi suurem maa kõndida kui trammipeatusest), trammiga aga veerand tundi.

3. Valides sobiva liini, näitab Maps sulle ülevaadet marsruudist: kui palju ja kuhu esmalt kõndida tuleb, mis liini ühissõidukile minema pead, kus trammist väljuda tuleb ja kaua veel kõndida on.

Google Maps tunneb Tallinna ühistransporti

4. Olgu, hakkame pihta. Vajutades esimese etapi peale (Walk to Hobujaama) hakkabki Maps sind õigel teekonnal juhatama. Esmalt pead kõndima trammipeatusse.

Google Maps tunneb Tallinna ühistransporti

Google näitab juba tükk aega ka Tallinna liiklusandmeid. Punane joon tähendab ummikut, roheline vaba liiklusvoogu. Sellest on kasu ennekõike autoga liikudes.

5. Kui jõuad peatusesse, näitab Maps õiget trammiliini, mille pead valima. Muidugi näidatakse ka ära, et sa ikka õigesse suunda sõidaksid (Direction: Kopli).

Google Maps tunneb Tallinna ühistransporti

6. Ja sellisteks etappideks Google Maps su teekonna jaotabki, kuni jõuad sihtpunkti.
Google Maps tunneb Tallinna ühistransporti