Apple Pay on ruttu popiks saanud. Juba 5% maailmas tehtavatest kaardimaksetest toimub Apple Pay teel – iga kahekümnes! Enamgi veel, turu-uuringute firma Bernstein ennustas hiljuti, et 2025. aastaks see number kahekordistub.

Seda vaatamata tõsiasjale, et Apple ei kiirustanud 2014. a oktoobris käivitatud Apple Payd sugugi ruttu levitama. Esimesel aastal muutus teenus kättesaadavaks tosinas riigis, teisel aastal kümnes jne.

Apple'i nn teenusteharu, kuhu kuulub ka makselahendus, teeb võimsat käivet, ainuüksi möödunud aastas viimases veerandis 11,71 miljardit eurot. Apple teenib Apple Payga raha, võttes igalt makselt väikese teenustasu.

Arenguruumi aga jätkub, sest digimaksed on tohutu ja veelgi ruttu kasvav äri, mille aastane käive küünib praegu triljoni dollarini (922 miljardit eurot).

Digi-makselahendusi on maailmas palju, aga Apple on hoolitsenud selle eest, et Apple Payl oleks teiste ees mugavuseelis. Apple'i seadmetes on äpp juba eelpaigaldatud ja ükski teine mobiilne nn rahakott ei saa seal lähiväljasidet kasutada. (Osad rivaalid nagu WeChat Pay kasutavad hoopis QR-koode, mida kaameraga skännida.)

Apple Pay toimib Apple'i telefonides, tahvelarvutites, nutikellades ja arvutites. Seda saab kasutada hetkel 59 riigis (Eestis alates möödunud juunist) ning sellel on 450 miljonit kasutajat.