Lõppeesmärgiks on modelleerida inimeste käitumist arvutis, et inimese ja arvuti vahel tekiks parem suhtlus. Hammond töötab mitme projekti kallal, mis proovivad täiendada arvutite leidlikkust. Muuhulgas on nende projektide eesmärgiks võimaldada arvutitel iseseisvalt luua dokumente, uudistesaateid, koomikseid ja omavahel seotud mõtete põhjal tekkinud nalju, vahendab Novaator.

Hammondi sõnul on seejuures kõige olulisemaks tekstis sisalduva vaatenurga mõistmine, sest mõned asjad on naljakad, kuid teised mitte. Näiteks suudaks selline arvuti inimese nime kaudu leida selle inimesega seotud internetis leiduva koomiksi.

Kõigepealt töötaks arvuti läbi kasutaja poolt loetava või kirjutatava dokumendi ning leiaks sellest võtmeelemendid. Seejärel oleks selline arvuti võimeline kogutud tekstilõikude põhjal looma täiesti uue dokumendi, mis seostuks muudes allikates leiduva informatsiooniga.

Hammondi sõnul ehitavad nad süsteeme, mis suudaks vastata inimeste nõudmistele. See omakorda eeldab põhjalikke teadmisi inimeste mõtlemise kohta, et kogu see info arvutisse sisestada.

Uuringul võib olla mõju sellele, kuidas tarbijad ja ettevõtted arvuteid kasutavad, kuid samas võib see muuta avalikkusele edastatavat informatsiooni ja selle sisu. Hammondi sõnul asub praegu tohutu kogus informatsiooni miljonis erinevas kohas.

Loodav arvuti suudaks samas jälgida väga erinevaid käitumismudeleid ning leida nende tekkelood. Lisaks sellele võimaldab selline tehnoloogia luua näiteks spordiuudiseid ja ettevõtete aruandeid ilma inimeste abita.

Teadlaste loodud teine katsemudel suudab luua virtuaalse uudistesaate, mis kogub, toimetab ja korrastab virtuaalsete uudisteankrute poolt edastatud lood. Selline süsteem kasutab interneti otsingumootoreid ning suudab vajadusel leida olulisi pilte ja kommentaaridega blogisid.

Hammondi sõnul oskab see süsteem lugu analüüsida ning arvamust avaldavate inimestega suhelda ja neid grupeerida.