Koostöös Amazoniga paigaldavad kohalikud politseijõud uste juurde kaamerad ning panevad nende ette GPS-iga varustatud pakid, mis pätid kihevile peaks ajama. "Näiteks oli meil üks pakk väljas kolm minutit, enne kui see ära varastati. Me arvasime alguses, et tegu on mingisuguse meiepoolse tehnilise tõrkega," ütles projekti juhtiv politseikapten James Crecco AP-le. Tema sõnul saadi paki varastanud pätt kätte.

Kuigi firmad ei taha täpseid andmeid avaldada, oletatakse, et kokku on jõulupakke varastatud umbes 26 miljonilt ameeriklaselt.

Nii ongi politseijõud koostöös Amazoniga välja otsinud kõige suuremad probleempiirkonnad ning hakanud probleemiga tegelema. "Mõningatel pakkidel on GPS-jälgijad, teised aga on videovalve all," selgitas Jersey politsei juht Michael Kelly AP-le. Pakid on pandud Jerseys asuvate politseinike ukse taha, kes end vabatahtlikult projektis osalema pakkusid.

Koostöös Amazoniga plaanitakse lähitulevikus projekti veelgi laiendada, sarnased projektid on käimas või varem toimunud ka Albuquerques, New Mexicos ja Californias.