Leidub ka miinuseid. Need maksavad ikka sadu eurosid, peavad tiheda kasutamise korral halval juhul vaid aasta-paar vastu ja pakuvad
uusima põlvkonna seadmete PlayStation 4 ja Xbox One näitel liiga palju kordusväljalaskeid eelkäijatele valminud hittidest.

Neid on küll enamasti tehniliselt kaasajastatud ja natuke täiendatud ning koguvad kiitvaid hinnanguid, aga ikkagi.

Mainitud uusimad konsoolid paistavad silma sellegipoolest, et ei taha ära tunda oma eelkäijate mänge (vastavalt PlayStation 3 ja Xbox 360 omi). Varem oli selline asi – tagasiühilduvus – tava- ja ootuspärane.

Tundub aga, et tootjad hoidsid tagasiühilduvust lihtsalt hilisemaks, et inimesed ikka uutele seadmetele usinalt lõbuvara ostaks, mitte lihtsalt vanu plaate sisse ei torkaks.

Nüüd, kui seadmete ilmumisest on kaks aastat möödas, sai Xbox One lõpuks tarkvaralise täienduse, mis õpetab selle Xbox 360 mänge ära tundma, nii plaadil kui ka allalaaditud kujul.

Hetkel müügiedukamaks osutunud PS4 tootja Sony aga nii lahke pole. Nad kinnitavad, et tagasiühilduvust PS3-ga plaanis pole.

Keegi aga ei rääkinud varasemate PS-ide kohta, eks. Kunagine kuulujutt, et PS1 ja PS2 lustivara hakkab tulevikus PS4 peal jooksma emulaatori vahendusel, osutus tõeks.

Sony testib nimelt PS2 mängude jooksutamist PS4 peal, kuigi ei täpsusta, kui palju vanakraamist uuel konsoolil kättesaadavaks muutub.

(ekraanitõmmis)

Esialgu on seis selline: huviline võib osta PS4 erikomplekti, millega kaasneb kood nelja PS2 mängu allalaadimiseks. Need hakkavad siis lippama emulaatortarkvara abil.

See erikomplekt on 500 GB kõvakettaga PS4 Star Wars Battlefront Limited Edition Bundle, mis maksab näiteks USA Amazonis 399 dollarit ja Euroopas 399 eurot.

PS2 teosed on muidugi komplektile vastavalt tähesõdade teemalised: Star Wars: Bounty Hunter, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars Racer: Revenge, Super Star Wars.

Vähemalt Amazon tegelikult ei maini, et alla laadida saab just PS2 kraami. Tootelehekülg mainib vaid: digital voucher for four Star Wars Classics.

Selle üle võib vaielda, kui väärtuslikud need neli teost praegu enam on, ajahammas on halastamatu pureja. Aga tore teada, et ots on lahti tehtud.

Kuigi Sony kavatseb kindlasti ka edaspidi eelmiste PS-ide hitte natuke moodsamas kuues uuesti pakkuda, kui vähegi müügipotentsiaali haistab. Aga selline on juba elu.

Lisaks vaata põnevat samateemalist videot: