Sellega järgivad armee esindajad Pentagoni soovitusi ning kui merevägi ja õhuvägi olid juba varasemalt teenistujaid rakenduse eest hoiatanud, siis nüüd on ka maaväe esindajad lõpuks kaitseministeeriumi juhtnöörid omaks võtnud. See tähendab, et ühegi USA armeeharu teenistuja ei tohi enam rakendust enda ametlikku telefoni paigaldada.

TikTokiga on ameeriklastel probleeme olnud juba mõnd aega. Selle aasta oktoobris algatati välisinvesteeringute komitee poolt juurdlus, mille eesmärgiks on välja uurida, kus ettevõte oma andmeid hoiab ning kellel nendele ligipääs on. Nimelt kardetakse, et rakenduses olev info on Hiina valitsuse poolt kontrollitav või vähemalt on sealsetel võimuesindajatel sellele ligipääs. Viidati ka, et platvormil on tegeletud Hongkongi protestide vaigistamisega läbi sisu eemaldamise.

TikToki esindajad on öelnud, et nad ei ole kunagi Hiina valitsuse soovil rakendusest ühtegi videot kustutanud ning ka tulevikus ei tee nad seda. Lisaks teatasid ettevõtte kõneisikud, et kuna USA-st pärinevat sisu hoitakse USAs ja Singapuris asuvates serverites, siis ei kehti selle puhul ka Hiina õigusaktid ning võimud ei saa neid kuidagi sundida sisule ligipääsu andma.

USA ja Hiina omavahelised suhted on viimasel ajal märkimisväärselt teravnenud, kuna USA-s on poliitikud ja ametnikud üha enam mures Hiina suureneva mõjuvõimu pärast. Seejuures ollakse eriti skeptilised Hiinast pärinevate tehnoloogiliste lahenduste suhtes. Heaks sellekohaseks näiteks on veel Huaweid puudutavad pinged - ettevõte on praeguseks USA turult samuti turvaettekäänetel täieliku keelu saanud ning ka ettevõtetel on keelatud Huaweiga äri ajada. Huawei esindajad on kõik esitatud süüdistused tagasi lükanud.

TikTok on üks maailma kõige populaarsemaid sotsiaalmeediarakendusi, asudes äpianalüütikaettevõtte App Annie poolt paika pandud eelmise aasta populaarseimate äppide pingereas seitsmendal kohal. Sellega ollakse näiteks eespool kui Twitter ja YouTube. Rakenduses jagatakse lühikesi videosid, millel on tihti koomiline sisu ja mis on seotud erinevate subkultuuride või meemidega. Rakendusel on igakuiselt umbes 800 miljonit kasutajat.