Pressiürituse sisu oli tegelikult lihtne: Steve Jobs möönas, et Apple pole täiuslik, ja pakub iPhone 4 antenniprobleemi üle kurtjatele tasuta äärekumme (Bumper). See peaks kaotama probleemi, et seadet kindlal moel käes hoides levi kvaliteet oluliselt nõrgeneb. Ingliskeelne meedia on ristinud selle hellitavalt death gripiks ehk surmahaardeks.

Bumperisoovijad peavad end Apple'i kodukal 22. juulist registreerima, sobiva ümbrise valima (kõigile Apple'i enda toodangut ei jätku) ja siis selle kohalejõudmist ootama. Pakkumine kehtib 30. septembrini ja nii kaup kui kohaletoimetamine on tasuta. Müügihindade põhjal USAs võiks selle kinkimine kõigile kolmele miljonile senisele ostjale maksta ettevõttele umbes 180 miljonit dollarit.

Jobs lubas, et kui keegi pole pärast seda ikka rahul, saab ta 30 päeva jooksul taotleda raha tagasisaamist. Sama võivad taotleda need, kes juba Bumperi ostnud.

Jobs mainis ka ürituse alguses, et signaali nõrgenemine pole ainult iPhone 4-le omane probleem; seda esineb demonstreeritud video põhjal ka näiteks BlackBerry Bold 9700 puhul. "Asi on nii proportsioonidest välja viidud, et see on hämmastav! See peegeldab elu taibutelefonide maailmas ja kujutab väljakutset tervele tööstusele."

Ta lisas, et probleemiga võivad olla seotud iPhone 4 disain (täpsemalt tühik kahe antenni sektsiooni vahel) ja inimeste alateadlik soov nüüd just telefoni sellest kohast kinni hoida.

Apple Care'i andmetel kaebas seni antennihäda üle ainult 0,55% iPhone 4 kasutajatest, ja tagastatud on 1,7% seadmeid. Eelmise mudeli (3GS) puhul on viimane number 6 protsenti. Tõele au andes peab mainima, et 0,55% on antud juhul siiski suur number ja viitab umbes 165 000 inimesele.

Jobsil oli ka andmeid katkenud kõnede arvu kohta: ainult üks saja kohta rohkem kui 3GSi puhul. Ta pakkus spekulatiivseks põhjuseks, et enamikel 3GSi kasutajatel on ka selle ümbris, erinevalt iPhone 4 omanikest.

Apple teatas ka täpse kuupäeva, mil iPhone 4 veel paljudes riikides (17 riigis täpsemalt) müügile jõuab. Austraalia, Austria, Belgia, Kanada, Taani, Soome, Hongkong, Iirimaa, Itaalia, Luksemburg, Holland, Norra, Uus-Meremaa, Singapur, Hispaania, Rootsi, Šveits - 30. juuli!

Selgus ka, et umbes kolme nädalaga on seni omaniku leidnud juba umbes kolm miljonit iPhone 4.

Ja lõpetuseks veel hea uudis. Gizmodo toimetaja Jason Chen saab talt konfiskeeritud tehnika tagasi. See ei võta politseilt siiski võimalust asjad tagasi võtta, kui juhtumi uurimine vajab.