Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirini on jäänud vähem kui kuu, avamatšis panevad palli 10. juuni õhtul mängu Prantsusmaa ja Rumeenia.

UEFA ehk Euroopa jalgpalliliit teatas, et mänge on plaanis panoraamkaameraga filmida, et neid oleks võimalik virtuaalses reaalsuses vaadata. Daily Mirror kirjutab, et paraku pole veel teada, kuidas, mis mahus ja millal täpselt see kõik juhtuda võiks.

Ajaleht vahendab, et UEFA tahab kasutada kümneid Nokia OZO kaameraid selleks, et staadionikateldest 360-kraadine pilt üles võtta. Üks võimalus, mida kaalutakse, on teha Youtube-kanal, mille kaudu vutifännid saavad mingisugust turniiril filmitud sisu vaadata.

Võiks eeldada, et terveid mänge 360-kraadise vaatega Youtubes otsestriimidena vaevalt üle kandma hakatakse, kuna telekanalitele, kes ränga raha eest on ülekandelepingud sõlminud, see ei meeldiks. Lisaks on 360-kraadine otsestriim praegu veel üsna värske tehnoloogia, milles esimene verstapost sai maha alles aprillis keskel, kui räppar Dawni kontserti sel viisil vaadata sai.

Ajaleht Irish Examiner teatab aga oma napis uudises, et just nii see läheb: 360-kraadine otsepilt on see, mida edastama hakatakse ja EURO 2016 saabki esimeseks suursündmuseks, kus tehnoloogiat kasutatakse. Ning muuhulgas filmitakse panoraamkaameraga Iiri, Walesi ja Inglismaa koondise mänge. Iiri lehe teatel võetakse üles nii platsil kui riietusruumides ja tunnelites toimuvat.

UEFA TV juht Bernard Ross ütles, et organisatsioon tahab, et „ühel päeval saaks fänn vaadata mängu läbi virtuaalreaalsuse“. Otsepilt või mitte, igatahes tähendab see, et telerežissööri valitud kaadrite asemel saame justkui staadionil olles enda suva järgi ringi vahtida. Jääme ootele.