Paljud tehnoloogiataibud, kes suudavad tarkvaras nõrkusi ja vigu avastada, nõustuvad tootjaid ruttu ja tasuta teavitama, et kasutajaid häkkerite eest säästa.

Paljud tahavad aga selle eest preemiat ning müüvad infot kurikaeltele või ootavad avalikustamisega rahaliste auhindadega võistlust, konkurssi vms.

Tarkvaratootjad on siiski muidugi alati huvitatud nõrkuste ja ohtude kohta teadma, isegi kui need kokkuvõttes kauaks parandamata jäävad.

Seetõttu kuulutas näiteks Google hiljuti, et brauseri Chrome puudustest võib aastaringselt teavitada ja alati seeläbi raha teenida. Säärane hea pakkumine on ebatavaline.

Nüüd ilmutab sarnast kiiduväärt paindlikkust tehnoloogiahiid Microsoft, seoses oma uue brauseriga Spartan, mis debüteerib tänavu suvel ilmuva opsüsteemi Windows 10 koosseisus (ning mille pooleliolevaid variante saab alates 30. märtsist alla laadida).

Foto: ekraanitõmmis

MS kuulutab, et iga häkker, kes suudab Spartani abil nurjatusi korda saata ja oma töö üksikasjade kohta teada annab, võib saada rahalise preemia.

Nagu tabelist välja lugeda, on väikseim standardpreemia 500 USA dollarit ja suurim kuni 15 000, aga kui leiad midagi väga karmi, saab eraldi läbi rääkida ka suuremate summade asjus.

Microsoft kuulutas Spartani puhastamise välja tähtajaliselt, alates 22. aprillist kuni 22. juunini. Eesmärk on selge: uus brauser võimalikult turvalisena välja lasta.

Aga pole sugugi üllatav, kui sarnased kampaaniad jätkuvad tulevikus ja miks ka mitte ka teiste uudistoodetena.